Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Varto Milli Eğitim Müdürlüğüne hibe midibüs

        (Fotoğraflı)

        Fatih Çelik

        MUŞ (İHA) - Muş'un Varto Belediyesi Başkanlığına ait kullanılmayan midibüs, onarıldıktan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne hibe edildi.

        Batman Belediyesi Başkanlığından Varto Belediye Başkanlığına hibe edilen ve kendi kaderine terk edilen midibüs, Varto Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin'in talimatıyla onarıldıktan sonra ilçenin 7 mahallesinden gelen öğrencilerin taşınması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne hibe edildi. Hibe edilen aracın direksiyonuna oturan Varto Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin, Mesleki Teknik Anadolu Lisesi önünde öğrenci alarak İlçe Emniyet Müdürü Murat Aydın, Millî Eğitim Müdürü Nuri Sait Yetkiner ve kurum amirleri ile ilçe merkezinde bir tur attı. Ardından açıklamalarda bulunan Başkan Çetin, aracın hizmet amaçlı kullanılması gerektiğini söyledi. Aracın belediyenin arka bahçesinde çürümeye terk edildiğini öğrendiğini söyleyen Çetin, "Belediye başkanlığı görevine atandığım günden beri belediyede yapılması gereken işlemler açısından çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Batman Belediyesi tarafından Varto Belediyesine hibe edilen, ama faal durumda olmayan aracımızı Vartolu vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin hizmetine sunmak için meclis kararı aldık. Bugün itibarı ile bu aracımızı Varto İlçe Milli eğitim Müdürlüğümüze hibe edip kendilerine teslim ediyoruz. Gördüğünüz gibi Varto ilçemiz dağınık bir yer, çocuklarımız evlerine gitmekte zorluk çekiyordu. İki yıldır kullanılmayan bir aracın içindeki oturakların naylonları dahi sökülmemiş. Kullanılmamış bir aracı biz layıkıyla vatandaşın hizmetine sunduk. İnşallah gençlerimiz bunu kullanacak, bizlere dua edecek. Bu aracımızla mahallelerde bulunan öğrencilerimizi yaz kış demeden okullarına taşıyacaktır. Gece karanlığında kalan öğrencilerimiz artık bu araçla evlerine rahat gidip gelecekleri için bizde mutluluk duyarız. Hibe ettiğimiz bu aracımız öğrencilerimizin hizmetine gireceğinden dolayı hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

        Aracı almanın mutluluğunu yaşayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Sait Yetkiner ise, "Öğrencilerimizin taşıması ile ilgili herhangi bir servisleri yoktu. Öğrencilerimize bu servis imkânını sağlayan ve aracı müdürlüğümüze hibe eden İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Mehmet Nuri Çetin Beye, Vartolular ve öğrencilerim adına teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

        (MSA-Y)

        29.12.2016 12:49:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler