Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tuzla Belediyesi, Halep'e 10 tır yardım malzemesi gönderdi

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Tuzla Belediyesi, Halep'teki savaş mağdurlarına un, gıda malzemeleri, giysi, battaniye, sağlık malzemelerinden oluşan 10 tır yardım malzemesi gönderdi. Yardım tırları, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı'ndan dualarla uğurlandı.

        Ülkemizde yaşayan Suriyeli sığınmacılara 71 tır yardım malzemesi gönderen Tuzla Belediyesi, Halep'teki savaş mağdurlarına da 10 tır yardım malzemesi gönderdi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın öncülüğünde düzenlenen yardım kampanyasına sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, hemşehri dernekleri, muhtarlar, işadamları ve vatandaşlar, imkanları ölçüsünde katkı sağladı. Halep'e gönderilen ilk yardım malzemeleri, 5931 koli gıda malzemesi, bin 446 koli giyim malzemesi, 10 bin 736 adet battaniye ve yorgan, 120 koli sağlık ve medikal malzemesi ve 706 çuval undan oluştu. Tuzla Belediyesi Oyuncak Atölyesi'nde üretilen 14 koli oyuncak da yardım malzemeleri arasında yer aldı.

        "Allah, mazluma yardım edeni yalnız bırakmaz"

        Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Yardım tırlarının uğurlama töreninde yaptığı açıklamada Halep'e yardım kampanyasına devam edeceklerini söyledi. Başkan Yazıcı, "Bu kampanyaya imkanları ölçüsünde katkı veren, mezhebini, meşrebini ayırt etmeden mağdura yardım için gönül zenginliğini ortaya koyan herkese teşekkür ediyorum. Allah yardımlarınızı kabul etsin. Türk Kızılayı ile birlikte daha organize ve amacına ulaşan, gerçek ihtiyaç sahibine giden bir kampanyada ilk tırlarımızı gönderiyoruz. Halep'teki kardeşlerimize yardımlarımız devam edecek. Yardımlaşmaya ihtiyaç duyulan her olayda vatandaşlarımızın Gönül Elleri Çarşısı'na gelerek yardımda bulunması, burada gönüllerin birleşmesinden ayrıca mutluluk duyuyorum. Burada gönüllerimizi birleştirerek yardım ihtiyacı olan neresi varsa oraya yardımcı oluyoruz. Allah mazluma yardım edeni hiçbir zaman yalnız bırakmaz ve mazlumların duasının ülkemiz ve milletimizle olduğuna inanıyorum" dedi.

        Yardım tırları, Tuzla Müftüsü Aşır Durgun'un okuduğu duanın ardından yola çıktı.

        (HB-ÖK-Y)

        30.12.2016 09:17:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler