Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hakkari Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıktı

        (Fotoğraflı)

        Feyzullah Taş

        HAKKARİ (İHA) – Hakkari Belediye Başkanlığı, "Onlar bize emanet" sloganıyla sokak hayvanları için harekete geçti.

        Hakkari-Çukurca karayolunun 10'uncu kilometresinde geçtiğimiz günlerde görüntülenen köpek ölümleri üzerine Hakkari Valiliği ile birlikte soruşturma başlatıp olayın takipçisi olan Hakkari Belediyesi, yaşanan üzücü olayın yaralarını sarmak için kentteki sokak köpeklerine yönelik sağlık taraması, aşılama, kayıt altına alma ve yemleme çalışmaları başlatıldı. Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı bir veteriner hekim ve iki personelden oluşturulan üç kişilik mobil ekip, kentin farklı noktalarında gruplar halinde yaşayan ve aralarında yavru köpeklerin de bulunduğu sokak hayvanlarını tek tek yakalayıp sağlık kontrolünden geçirdi. Sağlık kontrolünden geçirilen köpeklerde küpe kontrollerini yapan veteriner ekip, kaydı bulunmayan köpeklere kuduz aşısı yapıp kayıt altına aldı.

        Sağlık kontrolü, aşı ve kayıt çalışmaları sonrasında köpeklere yem veren ekipler, çalışmaların devam edeceğini belirtirken, kentte yaşayan vatandaşların da sokak hayvanlarına karşı duyarlı olmalarını istedi.

        (FT-MSA-Y)

        30.12.2016 10:30:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler