Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Viranşehir'de Çipli Kimlik Kartlarına geçiş başlıyor

        (Fotoğraflı)

        Enver Zencirci

        ŞANLIURFA (İHA) - Viranşehir ilçesin de Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi kapsamında çipli kimlik kartlarına geçiş başlıyor.

        2017 yılı ile birlikte yeni kimlik kartlarına dağıtımına başlanacak. Konu ile ilgili bilgi veren İlçe Nüfus Müdürü Faysal Turan kolay taşınabilir, taklit ve sahteciliğe imkan vermeyen biyometrik özellikler taşıyan kimlik kartlarının pratik faydalar sağladığını söylereyerek, " 02.01.2017 tarihinden itibaren çipli kimlik kartı dağıtımına başlıyoruz. Vatandaşlar Alo 199 Hattı'ndan randevu alarak İlçe Nüfus Müdürlüğümüze 1 adet biyometrik fotoğrafla gelmeleri gerekiyor. Sıramatik sıra alan vatandaşlarımız izdihama mahal vermeden ve mağdur edilmeden hizmet alabileceklerdir" dedi.

        15 yaş ve üstü vatandaşların şahsen başvurması gereken çipli kimlik kartlarının 5 yıl içinde eski kimlik cüzdanlarının yerini alması öngörülüyor.

        Başvurular nasıl yapılacak?

        Vatandaşlar, Alo 199 kimlik randevu hattını arayarak yada internetten www.ekimlikrandevu.nvi.gov.tr adresinden online başvuru yapabilecek. Bunların dışında, randevu almadan, gerekli belgeleri hazırladıktan sonra istenilen nüfus müdürlüğünden yeni kimlik kartı için başvuruda bulunulabilecek..

        (EZ-BRN-Y)

        30.12.2016 13:41:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler