Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜ'de 'ameliyathane hemşireliği' kursu başladı

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Dicle Üniversitesi Hastaneleri bünyesinde kurulan Sertifikasyon Birimi ilk eğitim programına ameliyathane hemşireleri için açtığı eğitim ve sertifikasyon kursu ile başladı.

        Hastaneler Başhekimliğince, hastanelerinde sağlık alanında nitelikli insan gücünü yetiştirmeye yönelik Sağlık Bakanlığı eğitim yönetmenliğine uygun sertifikalı eğitim programlarının yürütülmesi ve bu eğitim programlarını hayata geçirme, sertifika yenileme, denklik ve tescil işlemlerinin yürütülmesi amacıyla Hastane bünyesinde Sertifikasyon Birimi kuruldu. Türkiye genelinde 6 sağlık kurumuna sağlık yetkisinin verilmesiyle harekete geçen Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimliği Acil Bakım Hemşireliği Sertifika Programı yetkisini almak için gerekli yazışmalara başladı. Yapılan yazışmalar sonucunda Türkiye'de örnek olarak gösterilen ve 3. basamak standartlarında hizmet veren Dicle Üniversitesi Acil Travmatoloji Hastanesine Acil Bakım ve Sertifikasyon Programı yetkisi verildi

        Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika verilecek

        Acil Travmatoloji Hastanesine Acil Bakım ve Sertifikasyon Programı yetkisinin alınması ile eğitim programını hayata geçiren Sertifikasyon Birimi ilk eğitim programına 2-31 Ocak 2017 tarihler arasında yapılacak olan ameliyathane hemşireleri kursu ile başladı. Sertifikasyon programı çerçevesinde açılan kursa katılan kursiyerlere kurs sonunda Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.

        (İHA-MP-Y)

        06.01.2017 09:41:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler