Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Deve güreşlerinin Kırkpınarı hafta sonu Burhaniye'de yapılacak

        (Fotoğraflı)

        Fatma Talay

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, hafta sonu yapılacak olan deve güreşlerinin hazırlıkları tamamlandı. 29 Ocak Pazar günü düzenlenecek güreşlere 196 devenin katılacağını anlatan Burhaniye Deveciler Derneği Başkanı Tunay Yanbakan, güreşlere Ege ve Marmara'nın şampiyon develerinin katılacağını söyledi.

        Burhaniye'de, hafta sonu yapılacak güreşler için hazırlıklar tamamlanırken, gelin gibi süslenen develerde de davul klarnet eşliğinde görücüye çıktı. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tanıtım etkinliğine çok sayıda deve katılırken, güreş meraklıları da çeşitli oyunlar oynadı. Burhaniye'deki otellerin şimdiden dolduğunu anlatan Burhaniye Deveciler Derneği Başkanı Tunay Yanbakan," Güreşlerimize, Denizli, Aydın, İzmir, Çanakkale ve Antalya'dan ünlü develer katılacak. Develerin eşleştirmelerini titizlikle yaptık. Güreşimizi her yıl Ocak ayının son haftasında yapıyoruz. Bu yıl da 29 Ocak Pazar günü Güreş Arenasındaki organizasyonun büyük ilgi görmesini bekliyoruz. Burhaniye Belediyesi himayesinde ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla yapılan deve güreşlerine yüksek katılım bekliyoruz" dedi.

        (FT-

        24.01.2017 12:10:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler