Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Afrikalı öğrenciler Simav'a hayran kaldı

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Emin İncekulak

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Simav ilçesine gelen bir grup Afrikalı öğrenci, ilçenin tarihi ve turistik bölgelerine hayran kaldı.

        Mali, Gana, Tanzanya ve Gineli öğrencilerle birlikte, Afganistan'dan 3, Gürcistan'dan 3 ve Bulgaristan'dan da 1 öğrenci olmak üzere toplam 70 öğrenci, gezi ve inceleme amacıyla Simav'a geldi. Simav İlme ve Hayra Hizmet Vakfıı tarafından organize edilen geziye, İstanbul Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı Misafir Öğrenciler Eğitim Hizmetleri Görevlisi Mustafa Açıkgöz (47) rehberlik etti. Misafir öğrencilerden Sudanlı Muntasır El Hadi (18), Simav'dan memnuniyetini ve gördüğü manzaraları Türkçe sözlerle anlattı. Ev sahipliğini yapan, Simav İlme ve Hayra Hizmet Vakfı Erkam öğrenci yurdu Vakıf Başkanı Şinasi Çetiner (73), Afrika ülkeleri ile Afganistan, Gürcistan ve Bulgaristan'dan gelen 70 öğrenciyi Simav'da misafir ettiklerini ifade etti.

        Çetiner, "Simav'a gelen misafir öğrenciler, öncelikle tarihi önem taşıyan mekanları, Eynal kaplıcalarını ve Gölcük Yörük yaylasını gezdiler. Misafirlikleri süresince, Simav Belediyesi, Naşa ve Çitgöl belde belediyeleri ve Simav Kaymakamlığı tarafından yemek ikramları yapıldı. Simav'ın misafirperverliğini gösteren yöneticilere teşekkür ediyoruz, misafir öğrencilerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz" dedi. (MEİ-EFE)

        27.01.2017 11:20:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler