Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Torbalı, önemli her noktadan 24 saat izlenecek

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Torbalı'da kent güvenliğini sağlamak amacıyla çarşı merkezi, sanayi siteleri başta olmak üzere tüm stratejik noktalara güvenlik kameraları yerleştiriliyor.

        Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 verilerine göre, binde 49,7'lik nüfus artışı hızıyla İzmir'de 30 ilçeyi geride bırakan Torbalı'da, sanayi siteleri, köyler ve stratejik bütün noktalara güvenlik kameraları yerleştiriliyor.

        Sanayi sitesi esnafından, köy muhtarlarından ve ilçe halkından gelen yoğun talep üzerine böyle bir projeyi hayata geçireceklerini belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Bu konuda Kaymakamlığımız başta olmak üzere tüm kurumlarla koordineli olarak çalışıyoruz. Amacımız hem caydırıcı olmak hem de esnafımızın, köylümüzün kendini daha da güvende hissetmelerini sağlamak. Olası adli vakaların çözümünde daha hızlı olmak." dedi. Kırsal alanlardaki kameraların Jandarmaya, sanayi siteleri ve stratejik öneme sahip sanayi tesisleri, işletme ve kurumların güvenlik kamera görüntülerinin de Emniyet'teki merkezi görüntü izleme sistemine bağlanacağını kaydeden Başkan Görmez, "Yaklaşık bir yıl önce yapılan çalışmalarda ihale aşamasına gelindi. Oldukça maliyetli bir iş ancak bir o kadar da gerekli. İlçemiz çok hızlı gelişiyor, Torbalı'daki her vatandaşın sağlığından, eğitiminden, güvenliğinden kendimizi sorumlu hissediyoruz. Bu projenin en kısa zamanda hayata geçirilmesi, özellikle altyapı çalışmalarının tamamlanması için birimlerimiz yoğun biçimde çalışıyor" şeklinde konuştu.

        (ÖA)

        02.02.2017 11:12:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler