Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Buyurun Sivrihisar sucuğu yemeye

        - Sivrihisar'ın meşhur dövme sucuğu, festivalle dünyaya açılıyor

        - Başkan Hamid Yüzügüllü;

        - "İlçemiz tarihi güzelliklerinin yanında kültürel ve yöresel lezzetleriyle de çok zengin"

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Sivrihisar Belediyesi, 'Dünya'nın merkezinde buluşmak için enfes bir bahanemiz var' sloganıyla düzenlediği festival ile ilçenin ünlü dövme sucuğunu Türkiye'ye ve dünyaya tanıtılacak.

        Geleneksel hale getirilecek Meşhur Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali, 4 Şubat Cumartesi günü saat 13.00'te Sivrihisar Şadırvan Meydanı'nda başlayacak. Festivale gitmek isteyenler için sabah saat 10.00'da Atatürk Lisesi, Özdilek AVM, Hasan Polatkan Migros önünden Sivrihisar'a araçlar kalkacak. Mangalda sucuk ekmek ikramının yapılacağı festivalde, DJ eşliğinde müzik yayını yapılacak. Çocuklara özel oyunlar ve animasyonların da yer alacağı festivalde, yöresel ürünler standları, organik köy ürünleri standları ve hediyelik eşya standları da kurulacak. Dövme Sucuk Festivali'nin sanatçı konuğu ise Hüseyin Kağıt olacak ve festival kapsamında bir halk konseri verecek.

        Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, ilçenin meşhur sucuğunu bir festivalle dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını belirtti. Başkan Yüzügüllü, ilçenin tarihi güzelliklerinin yanında kültürel ve yöresel lezzetlerinin de çok zengin olduğunu ifade ederek, herkesi ilçeye Sivrihisar sucuğu yemeye davet etti.

        (MSY-MET-Y)

        02.02.2017 12:27:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler