Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Belediye işçilerle toplu sözleşme imzaladı

        (Fotoğraflı)

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Mutki Belediyesinde çalışanlara yönelik toplu iş sözleşmesi imzalandı.

        Mütki Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kılıç'ın makam odasında gerçekleştirilen görüşmelerde Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır tarafından temsil edilen işçiler karşılıklı olumlu görüşmeler sonucunda mutabakat sağladı. Yapılan görüşmelerin ardından belediye çalışanları ile üç yıllık sözleşme imzalandı. Yapılan sözleme sonucu; 2017 yılı için yüzde 12, 2018 yılı için yüzde 13 ve 2019 yılı için yüzde 15 oranında iyileştirme yapıldı. Tavan ücretlere 2017 yılı için 115,00 TL, 2018 yılı için 130,00 TL ve 2019 yılı için 150,00 TL iyileştirme yapıldı.

        Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Vekili Mehmet Kılıç, "Belediyemizin maddi imkanları ele alındığında işçilerimiz için elimizden gelen en iyi artışı, işçi sendikamızın temsilcisi Yaşar Kalır ile vardığımız ortak mutabakat ile gerçekleştirdik. Bu artışı yıllık enflasyon beklentileri ve daha pek çok kriter ile günümüz şartlarına uygun hesaplamaları yaparak ve Belediyemizi zora sokmayacak bir biçimde yaptığımızı düşünüyorum" dedi.

        Hizmet İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır ise, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kılıç'ın yapıcı ve samimi yaklaşımından dolayı memnun olduklarını ifade ederek, "Belediye Başkan Vekili Kılış ile vardığımız ortak mutabakat ile hakkaniyetli bir artış söz konusu olmuştur, Mutki Belediye Başkanlığı'nın mali durumu göz önünde bulundurarak, aşırı ve anlaşma zemininden uzak isteklerde bulunmadık ortak noktada buluştuk" dedi.

        (EKİP-ŞAK-Y)

        02.02.2017 17:18:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler