Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Silvan'da şehitler anısına su hayratı

        (Fotoğraflı-Görüntülü)

        Yusuf Batı

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşanan terör olaylarında şehit olan güvenlik güçleri ve sivil vatandaşlar anısına su hayratı yapıldı.

        İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Silvan Belediyesi Başkanlığına görevlendirilen Kaymakam Adem Çelik, ilçede yaşanan terör olaylarında şehit olan güvenlik güçleri ve sivil vatandaşlar anısına su hayratı yaptırdı. Çelik, "İlçemizde şehitlerimizin hayratına 6 tane çeşme yapıldı. Diyarbakır Caddesi'ndeki saldırı sonucu şehit olan Mehmet Ali Sarak adına Şeyh Halil Mezarlığı'nda, Silvan-Diyarbakır yolunda şehit olan Özel Harekat Şube Müdürü Ahmet Kabukçu adına Esnaflar Camisi önünde, Demirkuyu Mahallesi'nde şehit olan Jandarma Üsteğmen Murat Taylan Öncel adına Ulu Cami önünde, Boyunlu yol grubunda şehit olan 13 yaşındaki Fırat Simpil adına Demirciler Sokağı'nda, Çardak Mahallesi'nde şehit olan güvenlik korucusu Abdulkadir Bekler adına Orta Çeşme Parkında, Tekel Mahallesi'nde bulmuş olduğu patlayıcının elinde patlaması sonucu şehit olan 9 yaşındaki Hasan Yılmaz adına da Havuz Başında su hayratları yapıldı. Ayrıca Fırat Simpil ile Hasan Yılmaz'ın adları şehit oldukları caddeye verildi. Biz şehitlerimizin isimlerini yaşatmak adına böyle bir çalışma başlatıp, şu anda vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor ve isimlerin burada yaşayacağını ifade etmek istiyorum" dedi.

        (YB-MP-Y)

        02.02.2017 18:20:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler