Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Süreyya Paşa 62. ölüm yıl dönümünde kabri başında anıldı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Bakırhan

        İSTANBUL (İHA) - Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kurucusu olan asker, siyasetçi ve işadamı Süreyya İlmen Paşa 62. Ölüm yıl dönümünde kabri başında anıldı

        Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kurucusu olan asker, siyasetçi ve işadamı Süreyya İlmen Paşa, ölümünün 62. Yıl dönümünde kabri başında torunları ve sevenleri tarafından anıldı. Maltepe'deki Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesinde bulunan kabri başında yapılan anma programına Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Süreyya İlmen Paşa'nın torunu Muammer Erbay, torununun kızları Zeynep Gambetti ve Bilge Aksel, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaplan ve hastane yetkilileri katıldı.

        62. ölüm yıl dönümünde anılan Süreyya İlmen Paşa için Kur'an-ı Kerim okunurken sevenleri merhum paşa için bol bol dua etti. Etkinlikte konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Süreyya İlmen Paşa'nın büyük bir değer olduğuna dikkat çekerek, "Süreyya İlmen Paşa'nın yaptıkları karşısında bizim yaptıklarımız olsa olsa sahilde bir kum tanesidir. O kadar güzel bir insanın Maltepe ile özdeşleşmesi, 1.5 Milyon metre karelik toprağını Maltepe'ye bağışlaması, ilk fabrikayı kuran ilk spor kulübünü kuran. Hep ilklerin insanı olmuş Süreyya Paşa. Süreyya Paşa herhangi bir makamı olmamasına rağmen genç kuşakların yüreğinde çınar gibi açıyorsa filizler saçıyorsa bize düşen bu insanımızı yaşatmaktır" dedi.

        Yapılan konuşmaların ardından anma programı sona ererken programa katılanlara lokum ikram edildi. Ayrıca Süreyya Paşa için 10 Şubat Cuma günü Maltepe Merkez Cumhuriyet Camii'nde cuma namazı öncesi mevlit okutulacak.

        (MB-EY-Y)

        06.02.2017 14:09:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler