Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tiryakioğlu, Gaziantep'e gazilik unvanının verilişinin yıl dönümünü kutladı

        - GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu:

        - "Gazilik unvanı Gazianteplilere verilmiş, ecdadın yiğitliğini, cesaretini ve vatan severliğini simgeleyen bir gurur madalyasıdır"

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Gaziantep'e Gazilik unvanı verilişinin 96. yıl dönümünü kutladı.

        GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, işgal kuvvetlerine karşı tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık mücadelesi sergileyen Gazianteplilerin, 96 yıldır Gazilik unvanını büyük bir gururla taşıdığını ifade etti. Gazilik unvanının Gazianteplilere verilmiş, ecdadın yiğitliğini ve cesaretini simgeleyen ebediyen taşınacak bir madalya olduğunu belirten Tiryakioğlu, "Antep savunması, her türlü imkandan yoksun ama kalbi vatan, millet ve bayrak sevgisiyle çarpan sivil halkın, her türlü savaş donanımına sahip düşman güçlerine karşı verdiği amansız bir mücadele olarak tarihte yerini almıştır. Şahinbeyleri, Şehitkamilleri, Karayılanları ve isimsiz nice yiğit kahramanlarıyla işgal kuvvetleri karşısında destanlar yazan gözü pek Antepliler aynı zamanda kurtuluş mücadelesinde Anadolu halkına da umut kaynağı olmuştur. 10 ay süren kuşatma boyunca açlığa, yokluğa ve acımasız tüm saldırılara rağmen kurtuluş azmini ve inancını hiçbir zaman yitirmeyen kahraman ecdadımız TBMM tarafından 8 Şubat 1921 tarihinde Gazilik unvanı ile onurlandırılmıştır. Vatan savunmasında binlerce yiğit evladını şehit veren ve bağımsızlık yolunda, Ya istiklal! Ya Ölüm! diyerek yiğitçe mücadele eden şehir halkına taltif edilen Gazilik onurunu 96 yıldır hep il günkü heyecan ve gururla taşımaktayız. Bizlere bugün bu tarifi mümkün olmayan büyük gururu yaşatan başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan savunmasında hayatlarını kaybeden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilik yıl dönümümüz kutlu olsun" dedi.

        (SD-Y)

        07.02.2017 12:38:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler