Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İnsani gelişim seviyesinde Trakya'nın en iyisi Süleymanpaşa

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - İnsani Gelişim Vakfı tarafından Türkiye'nin 30 büyükşehrinin en büyük 150 ilçesinde yerel yönetimlere yönelik yapılan araştırmada 2 buçuk yıllık Süleymanpaşa Belediyesi Trakya'daki belediyeler arasında yüksek insani gelişim seviyesine ulaşan tek belediye oldu.

        İnsani Gelişim Vakfı tarafından ilçe düzeyinde sosyal, ekonomik ve çevresel faktörlere yönelik bileşenlerden oluşan İGE-İ, yönetişim, sosyal kapsama, ekonomik durum, eğitim, sağlık, sosyal yaşam, çevre ve ulaşım başlıkları altında toplam 50 göstergenin incelendiği araştırmada belediyelerin faaliyet raporları, kurumsal internet siteleri, sosyal ağ paylaşımları ve "gizli müşteri" yöntemiyle elde edilen verilerle çok yüksek insani gelişim, yüksek insani gelişim, orta insani gelişim ve düşük insani gelişim adı altında 4 kategori belirlendi.

        Süleymanpaşa Belediyesi yüksek insani gelişim seviyesinde

        İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Şeker tarafından gerçekleştirilen araştırmada İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Ankara gibi uzun yıllardır büyükşehir olan illerin ilçelerinin başı çekip çok yüksek insani gelişim seviyesinde olduğunun açıklandığı listede Süleymanpaşa Belediyesi yüksek insani gelişim seviyesinde yer aldı.

        Trakya'daki en başarılı belediye Süleymanpaşa Belediyesi oldu

        Türkiye genellemesi yapıldığında ilçelerin genel olarak orta düzeyde insani gelişim seviyesinde olduğu açıklanırken Trakya çapında yapılan değerlendirmede ise 2 buçuk yıllık Süleymanpaşa Belediyesi orta düzeyde insani gelişim seviyesinde olan Çorlu ve Çerkezköy'ün önünde yer alarak yüksek insani gelişim seviyesinde Trakya'daki en başarılı belediye oldu.

        "Aldığınız sonuçlar hepimizin göğsünü kabarttı"

        2 buçuk yıl önce sıfırdan kurulan Süleymanpaşa Belediyesi'nin İNGEV tarafından yapılan değerlendirmede yüksek insani gelişim seviyesinde çıkmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'a bir mektup göndererek, tebrik ve teşekkür ederken mektubunda şunları kaleme aldı:

        "Sayın Belediye Başkanım, geçtiğimiz günlerde İnsani Gelişme Vakfı'nın yaptığı İnsani Gelişme Endeksi - İlçeler araştırmasında aldığınız sonuçlar hepimizin göğsünü kabarttı. Hep beraber insana yaraşır bir ülke oluşturma idealimizin bir yansıması olan bu sonuçlar, özenli bir yaklaşımın, keskin bir planlamanın ve yılmaz bir emeğin sonucudur. Bu emekleriniz ve sonuçları için sizlere teşekkür ve tebriklerimi iletir başarılarınızın devamını dilerim."

        (HLD-MEF-Y)

        07.02.2017 17:42:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler