Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Altındağlı kadınlar haklarını öğrendi

        ANKARA (İHA) - Kadının haklarıyla ilgili eğitim alan Altındağlı kadınlar, sertifikalarına kavuştu.

        2015 yılından itibaren Uluslararası Çalışma Örgütü ve Altındağ Belediyesi arasında imzalanan protokol gereği verilen 'Kadının İnsan Hakları' konulu eğitimlere yaklaşık 500 Altındağlı kadın katıldı. Kadınlardan 250'si sertifikalarına kavuşurken kadın hakları konusunda daha bilinçli bir hale geldi.

        "Altındağ Belediyesi sayesinde iş sahibi oldum"

        Sertifika töreninde konuşma yapan Önder Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyelerinden Hülya Özer, değişenin sadece Altındağ olmadığını Altındağlı kadınların da büyük bir değişime uğradığını belirtti. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin açtığı kadın eğitim kültür merkezleriyle birlikte hayatında önemli gelişmeler yaşadığını kaydeden Özer, bu merkezler sayesinde iş sahibi olduğunu vurguladı. Hülya Özer, kültür merkezlerinde aldığı eğitimler sonucunda el becerisinin daha da geliştiğini ve Hamamönü El Ürünleri Pazarında takı standı açtığını dile getirdi. Kazandığı parayla çocuğunun okul masraflarını karşıladığını sözlerine ekleyen Özer, bu durumun kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

        "Eksikliği bu eğitimlerde giderdim"

        Aydınlıkevler Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyelerinden Fatma Kavruker ise davranışlarıyla tüm Altındağlı kadınlara örnek oldu. Açıldığı günden beri kültür merkezi üyesi olduğuna dikkat çeken Kavruker, duygularını şöyle ifade etti:

        "Emekli eczacıyım. Her ne kadar bir üniversite bitirmiş olsam da kadın hakları konusunda bazı eksikliklerim vardı. Bu eksiklikleri gidermek için eğitimlere katıldım. Amacım şiddete maruz kalan kadınlara yardım etmekti. Aynı zamanda genç kardeşlerime örnek olmayı da istedim. Altındağlı kadınların eğitime olan yaklaşımlarını gördükçe çok mutlu oluyorum."

        "Altındağlı kadınların eğitimi bizim için çok önemli"

        Her yaşta eğitimin önemine vurgu yapan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise, bu konudaki çalışmaların artarak süreceğini ifade etti. Tiryaki "Altındağ değişecekse, bu değişim eğitimle olacak diyerek çıktığımız bu yolda, bugün geldiğimiz nokta mutluluk verici. Daha fazla kadının bu hizmetlerden faydalanması için çalışmayı sürdüreceğiz. Kısa bir süre önce açtığımız 25'inci Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi ile birlikte daha da güçlendik. Üye sayımız ise 50 bini geçti. Altındağlı kadınlar kendilerine imkan tanındığında neleri başarabileceklerini gösterdiler. Bize de onlar için daha fazla çalışmak düşüyor" dedi.

        Başkan Tiryaki, sertifika alan tüm kadınları tebrik ederek herkesi bu merkezlerden faydalanmaya çağırdı.

        (BC-MK-Y)

        09.02.2017 12:32:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler