Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Marmaris'te domuz sürek avı başlatıldı

        (Fotoğraflı)

        Vural Efecik

        MUĞLA (İHA) - Muğla-Marmaris'te İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ,üreticilerden gelen ihbar ve şikayetleri dikkate alarak domuz sürek avı başlattı.

        Marmaris İlçe Merkezine kadar inen domuz sürülerinin hem insanlara korku vermeye hem de üreticilerin ürünlerine zarar vermeye başlaması üzerine vatandaşlar İlçe Tarım Müdürlüğü'ne başvurdu.Bunun üzerine ilçe tarım müdürlüğü sürek avı başlattı.

        Sürek avı konusunda İlçe Müdürü Nejmettin Kaya bilgi vererek şunları söyledi : "İlçemiz kırsal kesimlerinde tarım arazilerine zarar veren yaban domuzu popülasyonu artış göstermektedir. Bu nedenle zaman zaman sürek avı yapmak zorunda kalıyoruz. Sürek avı her zaman yapılamadığından dolayı gerekli izinler alınarak avın uygun olduğu zamanlarda avcılarımızla birlikte uygulama yapıyoruz. Sürek avı yaparken özellikle eğitimli ve belgeli avcılarımızı alıyoruz. Belirlenen köylerde bizim gözetimimizde bölgeyi bilen yön tayini yapabilen avcılarımızla yola çıkarak avı gerçekleştiriyoruz. Bu yılki sürek avında oldukça büyük cüsseli domuzlar avlandı."

        Özellikle kurallara uygun olarak hareket edildiğini belirten Kaya "Domuz, keskin duyulara sahip bir av hayvanı ve kuşkusuz avı en zor olan türlerden biridir. Diğer memeli av hayvanlar gibi ürkek olmamasına rağmen çok dikkatli hareket ederler. Av sırasında tepeden tırnağa kamuflaj giyilmesi ve hareketlere dikkat edilmesi gerekmektedir. Ses çıkarılması ve avcıların üzerinde ışığı yansıtan bir şeyler bulunması sorun olabiliyor. Bu nedenle avcılarımız hareket ederken fazla hışırdamayan kıyafetleri tercih etmektedir. Zira domuzun kulağı kumaşın birbirine sürtmesi ile oluşacak sesi çok uzaktan dahi duyabilecek kadar keskindir. Sürek avını şimdilik Osmaniye, Bayır Söğüt, Turgut, Orhaniye, Karaca ve Yeşilbelde mahallelerinde gerçekleştiriyoruz"

        (VE-İK)

        11.02.2017 12:12:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler