Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hamamyolu Projesi 1. Etap Bilgilendirme toplantısı

        - Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt;

        - "Hamamyolu çalışması en büyük katılımcı projedir"

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi ve Odunpazarı Kent Konseyi Hamamyolu Çalışma Grubu tarafından düzenlenen, Hamamyolu Projesi 1. Etap Bilgilendirme toplantısına katıldı.

        Odunpazarı Kent Konseyinde gerçekleştirilen toplantıya, Başkan Kurt'un yanı sıra Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Odunpazarı Kent Konseyi Hamamyolu çalışma grubu üyeleri, muhtarlar, Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri, firma yetkilileri ve Hamamyolu esnafı katıldı.

        Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, toplantının amacının Hamamyolu 1. Etap esnafını bir araya getirerek bilgilendirme ve proje süreci hakkında görüş alışverişi yapmak olduğunu söyledi. Kumru, Odunpazarı Kent Konseyi ve çalışmalar hakkında da kısa bir bilgi verdi.

        Kumru'nun ardından Başkan Kurt bir konuşma yaptı. Başkan Kurt, "Öncelikle Hamamyolu ile ilgili yanlış bilinen doğruları anlatmak istiyorum. Biz hiç kimseden bir şey saklamadık. Hamamyolunda gerçekleştirilen çalışma Türkiye'deki en büyük katılımcı çalışmadır. Eskişehir'de şimdiye kadar yüzlerce proje yapıldı, fakat hiçbir projede Hamamyolundaki gibi bir sorgulama yapılmadı. Hamamyolu projesinde bir grup, bu projeyi yaptırmamak için elinden geleni yaptı. Devlet bir takım kurallar koymuş, bu kuralların dışına çıkamazsınız. Vatandaştan katkı payı olarak alabileceğimiz bellidir, parasını Odunpazarı Belediyesinden ödeyeceğimiz şeyler bellidir. Bu proje Mimarlar Odasının, üniversitelerin, muhtarın, Hamamyolunda oturan vatandaşların ve ilgili olanların tamamının bilgisi dahilinde yapılmış bir projedir" dedi.

        Hamamyolu projesinin ciddi ve genel kabul görmüş bir proje olduğunu belirten Başkan Kurt, "Bu proje sizlerin onayıyla gelmiş bir projedir. Bu nedenle Kazım Kurt'un bu projeyi tek başıma yaptım deme şansı yok. Biz bu projeyi birlikte yaptık, karar verdik ve uygulamaya geçtik. Uygulama sırasında bir yeri yaparken diğer yere zarar vermek istemiyoruz. Hamamyolu projesi bittiğinde bu bölge Avrupai bir görünüme kavuşacak" diye konuştu.

        Başkan Kurt'un konuşmasının ardından firma yetkilisi çalışmalar hakkında bilgi verdi ve gelen konukların sorularını yanıtladı.

        (İHA-MET-Y)

        11.02.2017 15:46:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler