Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş Belediyesinden kar temizleme çalışması

        (Fotoğraflı)

        Nejdet Armağan

        MUŞ (İHA) - Muş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri bir yandan karla mücadele çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da çöp toplama işlemi yapıyor.

        Yoğun kar yağışının ve şiddetli soğukların etkili olduğu kentte belediye ekipleri, her alanda faaliyetlerini sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kötü hava koşullarına rağmen vatandaşların sağlıklı bir ortamda hayatlarını sürdürmelerini sağlamak için 07.00-16.00, 16.00-24.00 saatleri arasında iki vardiya olarak çalışıyor. Muş Belediyesi, 7 büyük ve 2 küçük sıkıştırma aracı, 2 damperli kamyon, 1 kazıcı kepçe ve 100 personelle yürüttüğü temizlik çalışmaları ile vatandaşlara hizmet sunuyor.

        Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, vatandaşların sağlıklı bir şekilde yaşamalarını sağlamak için temizlik çalışmalarını titizlikle yürüttüklerini ifade etti. Yoğun kar yağışı ve aşırı soğuklara rağmen temizlik çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Başkan Feyat Asya, temizlik işçilerinin fedakar çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür etti. Temizlik ekiplerinin kışın zorlu bir mesai içinde olduklarını belirten Başkan Asya, "İlimizde kış mevsimi yoğun kar yağışlı ve şiddetli soğuklarla geçiriyoruz. Ağırlıklı olarak karla mücadele çalışmalarını yürütüyoruz. Ancak bunun yanı sıra rutin çalışmalarımızı da ihmal etmiyoruz. Özellikle kentin temizliği konusunda ekiplerimiz hummalı bir çalışma sergiliyor. Karla mücadele ekiplerimiz ana ve ara yollardaki karı temizleyerek şehir dışına taşırken, temizlik ekiplerimizde cadde ve sokaklardaki çöpleri temizleyerek, dolan konteynerleri çöp toplama alanına naklediyor. Şehir içinde belirlenen mıntıkalar her gün istisnasız temizleniyor. Kış mevsiminde imkanlar her ne kadar sıkıntılı olsa da bu çalışmalarımızı aksatmıyoruz. Bazen ekiplerimiz bir konteyneri araca boşaltmak için saatlerce uğraşabiliyor. Hem konteynerin çevresinin açılması hem de atıkların buz tutması bazen çalışmaları sekteye uğratabiliyor. Özellikle vatandaşlarımızın yoğunlukta olduğu bölgeler, okul çevreleri, sağlık kuruluşlarının bulunduğu bölgeler, kısaca atıkların çok bulunduğu yerlerin temizliğini her koşulda yapıyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda yaşayacağı sıkıntıları bizlerle paylaşmasını bekliyoruz. ALO 153 istek ve şikayet hattımız 7/24 halkımızın hizmetindedir. Bizlere ulaştıracakları mesajları anında değerlendirip müdahale edeceğimizden emin olsunlar. Her zaman halkımızın hizmetinde olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum" şeklinde konuştu.

        Kısa bir süre içerisinde vahşi depolama sistemini de ortadan kaldıracaklarını ifade eden Başkan Feyat Asya, "Korkut ilçesinin Kümbet köyünde bize tahsis edilen arsada katı atık bertaraf tesisimizi kurana kadar mevcut atıkların Bitlis Katı Atık Bertaraf Tesisine naklini yapacağız. Bunun için gerekli altyapı hazırlıklarını tamamladık. Sıkıştırma ve nakil araçlarımızın gelmesi ile şehir merkezinde toplanan atıkları Bitlis'e nakledeceğiz. Şimdiki çöp toplama alanının da ıslahı için çalışma başlatacağız. Allah'ın izniyle bu projemizi de kısa bir süre içinde hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

        (NA-MSA-Y)

        12.02.2017 17:01:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler