Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çerkezköy OSB büyüme devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        Uğur Arslan

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde faaliyet gösteren Organize Sanayi Bölgesi her geçen gün büyüyor.

        16 fabrika ile 1976 yılında kapısını açan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde şimdi Türkiye ve dünyanın önde gelen fabrikaları yer alıyor. İstanbul ve Avrupa'ya yakınlığı nedeniyle yoğun ilgi gören ÇOSB'de şuan 240 fabrikanın bacası tütüyor. OSB'nin gelişmesi ile birlikte Çerkezköy'ün nüfusu 146 bin 319, Kapaklı'nın nüfusu da 105 bin 243'e yükseldi. ÇOSB'deki fabrikalarda 71 bin kişi çalışırken, Çerkezköy ve Kapaklı'nın yanı sıra fabrikalara Saray ve Çorlu ilçelerinden de çok sayıda kişi geliyor.

        Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB'nin Türkiye'nin en büyük OSB'leri arasında yer aldığını ve 33 yabancı 207 yerli işletmenin faaliyet gösterdiğini kaydetti.

        "Doluluk oranı yüzde 92'ye dayanmış olacak"

        2017 yılı içinde 4 fabrikanın daha hizmete gireceğini belirten Sözdinler, "Şuan 6 fabrika inşaatı devam ediyor. Bunlardan 4'ü bu yıl içinde açılması planlanıyor. Diğer iki fabrikanın faaliyete gireceği tarihi şimdilik bilemiyoruz. Bu fabrikalarla birlikte Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin doluluk oranı yüzde 92'ye dayanmış olacak. Hedeflerimiz içinde genişleme çalışmamız var ama somut bir gelişme şimdilik yok" dedi.

        Fabrikaların toplam cirosundan da bahseden Sözdinler, "Bölgemizde aylık 1,5 milyar dolar, yıllık ise 20 milyar dolar ciro yapıyoruz. Üretimde dünyadaki fabrikaların sıralamasında bölgemizden de fabrikalar yer alıyor. Bu da bölgemizin yaptığı üretimin önemini ortaya çıkarıyor" ifadelerini kaydetti.

        "Hastane ve üniversite yapacaklar"

        Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinin başta Çerkezköy ve Kapaklı olmak üzere Trakya'ya hizmet verdiğini belirten Sözdinler, "Eğitimden sağlığa kadar birçok projede yer alıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda hizmete geçirdiğimiz ÇOSB Teknik ve Meslek Lisesi ile bölgemize kalifiyeli eleman yetiştiriyoruz. Önümüzdeki projelerde bir tane Meslek Yüksekokulu ve bir tane de hastane var. Organize içinde bulunan Devlet Hastanesinin yerine ÇOSB Meslek Yüksekokulu ve yine Kapaklı'da yerini aldığımız 100 yataklı, içerisinde mikro cerrahi ile yanık ünitesi olan hastane içinde çalışmalarımız sona gelmiş durumdayız" dedi.

        (UA-MK-Y

        14.02.2017 10:36:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler