Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hayvanat bahçesindeki yaban hayvanlarına yem bırakıldı

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : M. Muttalip Yalçın

        Kamera : M. Muttalip Yalçın

        ÇORUM (İHA) - Çorum Orman ve Su İşleri Müdürlüğü, Türkiye'nin ilk doğal fauna tanıtım alanında (hayvanat bahçesi) bulunan yaban hayvanlarının olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi için seferber oldu.

        Çeşitli yaban hayvanlarının doğal ortama uyum sağlayabilmeleri ve hayvanların tanıtımlarının yapılabilmesi amacıyla kurulan Tabiat Parkı içerisindeki hayvanat bahçesindeki yaban hayvanlarına yemleme çalışması yapıldı.

        Vali Yardımcısı Adem Saçan, bu yıl kış şartlarının ağır olduğunu belirterek, böyle bir dönemde yiyecek bulmakta zorlanan yabani ve sokak hayvanlarına sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

        Evlerde yemek artıklarının oluştuğunu dile getiren Vali Yardımcısı Saçan, bu yemek artıkları veya ekmek kırıntıları çöpe atmak yerine ulaşabilecek bir yere konduğunda bu hayvanların beslenmesine katkıda bulunulacağını ifade etti.

        Hayvanları sevmeyenlerin insanı sevemeyeceğini dile getiren Saçan, "İnsanlara ve hayvanlara kötü davrananlara bakın hayvan sevgisi yoktur. İnsanı sevmenin yolu hayvan sevmedir. Yardıma muhtaç bir hayvanı görüp hiçbirşey olmamış gibi davranmak da normal bir insanın yapacağı şey değil" dedi.

        (MMY-BÖ)

        14.02.2017 16:08:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çorum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çorum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler