Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Torbalı mahalle meydanı ihaleye çıktı

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Torbalıo'da, "Her Mahalleye Bir Meydan Projesi" kapsamında yapımına başlanan meydanlar serisin 4.'sü de ihaleye çıktı.

        Atatürk, Yazıbaşı ve Karakuyu Mahallelerindeki kent meydanları tamamlandı. Ayrancılar mahalle meydanının temeli ise yeni atıldı.

        Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Torbalı belediye ve kamu yatırımlarında zirvede" dedi.

        Torbalı Belediyesi'nce "Her Mahalleye Bir Meydan Projesi" kapsamında yapımına başlanan meydanlar serisinin 4.'sü olan Torbalı mahalle meydanı için ihaleye çıkıldı. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ilçenin gerek belediye, gerekse merkezi hükümetin projeleriyle yatırımlarında zirve yaptığını belirterek "Bütün birimlerimiz ilçemizin daha da gelişmesi, yaşam kalitesinin artması için seferber olmuş durumda" diye konuştu.

        4 ay içinde tamamlanması hedefleniyor

        Torbalı mahalle meydanının 1 Mart'ta ihaleye çıkacağını ve 3250 metrekarelik bir alanı kapsayacağını belirten Başkan Adnan Yaşar Görmez, inşaatın 4 ay içinde tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. Başkan Görmez, şunları söyledi: "Bir kent öncelikle meydanlarıyla anılır. Meydanlar toplumun bütün kesimlerinin buluştuğu sosyal alanlardır. Her mahalleye bir meydan projesi hedefiyle yola çıktık. İlk meydan projemizi Atatürk Mahallesinde gerçekleştirdik. 13 binin üzerinde vatandaşımızın yaşadığı bu mahallemizde istimlak ettiğimiz yerlerle birlikte toplam 4 bin metrekarelik alanlık bir meydanı halkın hizmetine sunduk. Yazıbaşı Mahallemizde 3 bin 400 metrekarelik bir alan üzerinde inşaatı tamamlayarak meydana Yazıbaşı Belediye eski Başkanı rahmetli Vedat Filiz'in adını verdik. İlçemizde sosyal yaşamı canlı kılmak adına büyük, küçük, mahalle ayrımı yapmaksızın Çapak, Karakuyu Meydan Projesini tamamladık. Her Mahalleye Bir Meydan Projelerimizden 4.'süne de Ayrancılar'dan devam ediyoruz. Temelini attığımız Ayrancılar mahalle meydanını Toplam 9000 metrekare alan üzerine kurulacak, 130 metrekare kafeterya, 100 metrekare kafeterya iskelesi, 95 metrekare çocuk oyun alanı, 65 metrekare fitness alanı, yeşil alan ile oturma ve dinlenme alanları yer alacaktır."

        "Açıkladığımız her projeyi hayata geçiriyoruz"

        Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçedeki farklı mahallelerde onlarca projenin birer birer hayata geçirildiğini belirterek "Meydanlar, yollar, kavşaklar, gençlik merkezler, TOSEM'ler, alt geçitler, sosyal tesisler, huzur evi, hastane, Fetrek Çayı gibi devasa çevre yatırımları, eğitime sağlanan büyük destekler, arsalar, onlarca çocuk oyun parkı, yürüyüş yolları, sosyal market, düğün salonları, rehabilitasyon merkezleriyle Torbalı, belediye ve kamu yatırımlarında zirve yaptı" ifadesini kullandı.

        (CA)

        15.02.2017 10:05:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler