Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Koca ciğer maketi Çanakkale'de sergileniyor

        (Fotoğraflı)

        Gürkan Düzenli

        ÇANAKKALE (İHA) - Akciğer kanserine karşı farkındalık oluşturmak için hazırlanan 'Koca ciğer' maketi Çanakkale'deki bir AVM'de sergileniyor.

        Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı'nın desteğiyle, Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınları Dayanışma Derneğince Akciğer Kanserine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan ve tüm Türkiye'de uygulanmaya başlayan 'Koca Ciğer Projesi' kapsamında yapılan dev maket Çanakkale'deki bir alışveriş merkezinde sergilenmeye başlandı. Dev maket, 15-16 Şubat 2017 tarihlerinde ortaöğretim kurumlarında 17 Şubat Cuma günü ise Devlet Hastanesi içerisinde sergilenerek tanıtımı yapılacak. Bu etkinlik kapsamında ziyaretçilere, dünyanın tek taşınabilir, şişirilebilir ve gezdirilebilir akciğer maketi Koca Ciğer'in içinde dolaşarak, akciğeri yakından inceleme, Solunum Sistemi fonksiyonları ve akciğer hastalıkları hakkında daha fazla bilgilenme imkanı sunulacak. Çanakkale'de sergilenen Koca Ciğer Maketi ile Akciğer Kanseri konusunda farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.

        (GD)

        15.02.2017 12:40:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler