Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BEÜ'de El Cerrahisi Bilim Dalı kuruldu

        (Fotoğraflı)

        Sertaç Özdemir

        ZONGULDAK (İHA) - Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı bünyesinde "El Cerrahisi" Bilim Dalı YÖK'ün onayı ile kuruldu.

        El Cerrahisinin kurulmasından dolayı Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Borazan yaptığı açıklamada "Fakültemizin büyümesinde, gelişmesinde ve yeni bölümlerin kurulmasında öncülük eden Rektörümüz sayın Prof. Dr. Mahmut Özer'e teşekkür ediyorum. Zonguldak'ta ve Batı Karadeniz bölgesinde el yaralanmaları sık olduğu için bunlara müdahale edecek birimlere ihtiyaç var. Bu kadar sık görülen el yaralanmalarında özel yetişmiş, alanında bilgili, bu konuda istekli bir ekip çalışması çok önemlidir. Hastanemizde el cerrahisi alanında çok başarılı ameliyatlar gerçekleştiriliyor. Başarılı ameliyatlar sayesinde sadece Zonguldak'tan değil, Türkiye genelinden gelen hastalara hizmet vermekteyiz. Ayrıca el yaralanmalarının yanı sıra doğuştan olan el sakatlıklarının tedavisi de uğraş alanımıza girmektedir" diye konuştu.

        Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Borazan yaptığı açıklamayı şu sözlerle tamamladı:

        "El Cerrahisi Bilim Dalı'nın kurulmasında emeği geçen Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Eksal Kargı, Yrd. Doç.Dr. Tahsin Görgülü ve Yrd. Doç. Dr. Burçin Acuner'e teşekkür eder bölge halkımıza ve Fakültemize hayırlı olmasını dilerim".

        (SÖ-OA-Y)

        22.02.2017 11:38:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler