Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mevsimlik işçi olarak çalıştırılan çocuklar için çalıştay yapıldı

        - Şanlıurfa'da "çocuk çalıştırma suça ortak olma" çalıştayı yapıldı

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığında yürütülen proje kapsamında Şanlıurfa'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde istişare toplantısı yapıldı.

        Uluslararası Çalışma Örgütü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle "Çocuk Çalıştırma Suça Ortak Olma" adı altıda Türkiye genelinde yürütülen proje kapsamında Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde özel bir otelde değerlendirme toplantısı yapıldı. Gerçekleştirilen toplantıda Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesinde mevsimlik İşçi olarak çalıştırılan çocuklarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

        Uluslararası Çalışma Örgütü Türkiye Ofisi Program Yöneticisi Necati Kocabey, mevsimlik tarım işçisinin en çok Şanlıurfa ilinde olduğunu belirterek yapılması gerekenler hakkında bilgilendirmede bulundu. Amaçlarının çocukların eğitimlerinden geri kalmaması olduğunu belirten Kocabey, "çocuk çalıştırma suça ortak olma" diyerek kimsenin bu suça ortak olmaması gerektiğini ifade etti.

        Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Aksoy ise yaptığı açıklamada, 2016 yılı itibarıyla 24 bin öğrencinin mevsimlik işçi olarak il dışına çıktığını söyledi.

        (BB-SD-Y)

        22.02.2017 18:24:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler