Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OSMEK kadınlar için terapi oldu

        (Fotoğraflı)

        BURSA (İHA) - Osmangazi Belediyesi'nin Doburca Mahallesi'ne kazandırdığı hizmet binasındaki OSMEK kursları mahalle sakinleri tarafından büyük ilgi görüyor. Haftanın 4 günü 09.00 ila 16.00 saatleri arasında düzenlenen el sanatları kurslarına, 23 kursiyer katılıyor.

        Yaşları 35 ila 55 arasında değişen kursiyerler, ayakkabıdan terliğe, havludan bohçaya, yazmadan kolye bilekliğe kadar pek çok malzeme üzerine iğne oyaları yapıyor. Kadınlar el emeği ürünlerle hem yeni tarzlar oluşturuyor, hem de ailelerine maddi kazanç sağlıyorlar. Özellikle babetler ve stilettolar üzerine yapılan süslemelerin çok ilgi gördüğünü ifade eden kursiyerler, çalışmaları sırasında günlük ihtiyaçlara cevap veren eşyalar da yaptıklarını söyledi.

        Her gün iki kişinin nöbetçi olduğu kursta sadece el sanatları öğrenilmiyor, aynı zamanda kendi elleriyle hazırladıkları yiyeceklerin yendiği, sıcak sohbetlerin edildiği bir merkezde hem sanat öğreniyor, hem de stres atıyorlar. El işi, iğne oyası gibi pek çok şeyi açılan kursla öğrendiğini söyleyen kursiyerlerden Emine Şahin, "Mahallemizde açılan kursa katılarak bir yandan evdeki günlük sorunlardan kurtulma fırsatı buluyor, diğer yandan da iş öğrenip aile bütçemize katkıda bulunuyorum. Komşularla bir araya gelip sohbet etmek zaten kendiliğinden bir terapi oluyor. Bize böyle bir imkan sunduğu için Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

        Hiçbir malzemenin çöp olmadığı kursta, perdeden fiskos, fazla kumaşlardan kırlent yapılıyor. Ayrıca eski eşyalar da farklı bir çalışmaya dönüştürülerek değerlendiriliyor.

        (MŞ)

        23.02.2017 11:25:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler