Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Toplantısı

        (Fotoğraflı)

        Halil Dağ

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi Kaymakamlığı tarafından "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" toplantısı düzenlendi.

        Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Tekirdağ Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü tarafından işveren teşvikleri ve diğer teşvikleri anlatmak üzere Şarköy Kaymakamlığı toplantı salonunda "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" toplantısı yapıldı. Toplantıya İlçe Kaymakamı Hamdi Üncü, İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen, SGK İl Müdür Yardımcısı Güler Dülger, SYDV Müdür Vekili Yalçın Sevim, Halk Eğitim Müdürü Mustafa Duman, Milli Eğitim Müdürü Mümin Bayır, Şarköy SGK Şefi Umut Tahsin Karapür, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mesut Mutlu Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Meclis Üyesi Kadem Perçin, Ticaret ve Sanayi Odası Şarköy Temsilcisi Alpay Var ve esnaflar katıldı.

        Toplantıda SGK İl Müdür Yardımcısı Güler Dülger, teşvik uygulamasından özel sektör işverenlerinin yararlanabileceğini belirterek, "İşverenler, 31 Aralık 2017 tarihine kadar 2016/Aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için bu teşvikten yararlanacaklardır. İşverenlerin 01 Ocak 2017 tarihinden itibaren mevcut çalışanlarına ilave alacakları sigortalıların, İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları gerekmektedir. Bugün için bir çalışanın işverene maliyeti 2 bin 177 TL'dir. Uygulanacak teşvikle işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece bin 404 TL ödeyecek olup, geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır. Başka bir deyişle, ilave istihdam edilen her 1 kişi için işverenlerin maliyeti 773 TL azalacaktır. Teşvik uygulaması 31 Aralık 2017 tarihine kadar geçerli olacaktır. Bu teşvikten yararlanacak işverenler, aynı sigortalı için aynı dönemde diğer sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanamayacaklardır" diye konuştu.

        Toplantı konuşmasının ardından Güler Dülger'in katılımcıların sorularını yanıtlamasıyla devam etti.

        (HLD-MK-Y)

        25.02.2017 10:22:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler