Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tokat'a Bilim Sanat Merkezi

        (Fotoğraflı)

        Nurhan İçmez

        TOKAT (İHA) - Tokat'ta inşaat çalışmaları başlatılan Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) 2 milyon 669 bin TL'ye mal olacak.

        Türkiye genelinde 17. sırada açılan ve Türkiye'de ilk defa kalite beratı alan Tokat BİLSEM'in kendi öğrencilerine ait bir binasının yapılması için çalışmalar başlatıldı. Uzun yıllar Kültür Sarayında faaliyet gösterdikten sonra bir süredir de Fen Lisesinde eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden BİLSEM'in inşaat çalışmaları okullar kampüsü 15 Temmuz Anadolu Lisesinin yanındaki alanda başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2 milyon 699 bin TL'ye ihale edilen ve müteahhit firmaya yer teslimi yapılan BİLSEM'in 350 gün içerinde bitirilmesi planlanıyor. Yeni BİLSEM binasında ise öğrencilerin yeteneklerine göre resim, müzik vb. sınıflar, laboratuvar ve dersliklerin yer alması planlanıyor.

        Okul aile birliğinin düzenlediği yemekte bir araya geldiler

        Tokat BİLSEM Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen yemekte öğrenciler ve veliler bir araya gelerek tanışma fırsatı buldu. BİLSEM öğretmenleri ve idarecilerinin de katıldığı yemekte fikir alışverişinde bulunuldu. BİLSEM Okul Aile Birliği Başkanı Ömer Faruk Ulu'nun konuşmasının ardından BİLSEM Müdürü Erdoğan Çağlar, yaptıkları çalışmalar ve projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Son olarak kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Abdullah Taştan, BİLSEM öğrencilerine yeni BİLSEM binası için inşaat çalışmalarını başlatıldığı müjdesini verdi. Taştan, BİLSEM öğrencilerinin yetenek ve başarılarından bahsederek açıklamasını şöyle tamamladı: "2016 yılı TÜBİTAK olimpiyatlarından iki proje ABD'de sergilenmeye layık görülmüş olup, bu projelerden birisi BİLSEM'e aittir. Bilişim NAP (nested adaptive prediction) alanındaki projesi Türkiye genelinde en başarılı iki proje arasına girmiştir."

        (Nİ-SLH-Y)

        28.02.2017 16:53:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler