Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çakırcalı'nın konağı ziyaretçi bekliyor

        (Fotoğraflı)

        Onur Şahan

        İZMİR (İHA) - Dokuz Dağın Efesi olarak da bilinen Çakıcı (Çakırcalı) Mehmet Efe'nin ikinci eşinin köyü olan İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Kayaköy beldesinde konakladığı evi Kayaköy Belediyesi tarafından satın alınarak restore edilen Konak ziyaretçilerini bekliyor.

        Konağın restorasyon çalışmalarının sona erdiğini belirten köylüler, konağın bahçesinde keçilerin otladığını belirterek, müzenin biran önce açılmasını istediler.

        2010 yılından bu yana restorasyon çalışmaları ile basında yer bulan Çakırcayı Konağı'nın biran önce hizmete girmesini beklediklerini ifade eden köylüler, "Konak bu gidişle ilgisizlik yüzünden yeniden onarıma muhtaç olacak" dediler.

        Kayaköylü vatandaşlar, "Çakırcalı'nın evi Kayaköy için çok büyük önem taşıyor. Dokuz Dağın Efesi olarak da bilinen Çakırcalı Mehmet Efe'nin yıllardır kullanılmayan bu evini eski belediye şahıslardan satın alarak kamulaştırmıştı. Restorasyonun çalışmalarının ardından evin müze olarak hizmet vermesini bekliyorduk ama hala konuyla ilgili bir çalışmanın olmaması bizi üzüyor" şeklinde konuştular.

        İki katlı olan Çakırcalı Konağı'nda, Çakırcalı ile ilgili belgeler ve Çakırcalı'nın eşyalarının teşhir edilmesi bekleniyor.

        (OŞ-Y)

        02.03.2017 10:51:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler