Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti'den teşkilat eğitimi programları devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Bektaş

        KÜTAHYA (İHA) - AK Parti Genel Merkezi tarafından halk oylaması çalışmaları için belirlenen temsilcilerden Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya'nın 12 ilçesinde ve Merkez ilçede düzenlenecek "Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi" eğitim programına devam ediliyor

        Kütahya'nın Pazarlar İlçesinde Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi halk oylaması hakkında bilgilendirme ve istişare toplantısına Kütahya eski Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, AK Parti Kütahya il yönetiminden Murat Tuncay ve Sezai Ar konuşmacı olarak katılırken; toplantıya İlçe Kadın ve Gençlik Kolları, ilçe yönetimi, önceki dönemlerde görev alan teşkilat mensupları, Belediye Meclis ve İl Genel Meclisi üyeleri, Mahalle Başkanları, Sandık Kurulu Üyeleri, müşahitler, Köy Temsilcileri ve Muhtarlar katıldı.

        İstişare toplantısı sonrası açıklama yapan Eski Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, "Referanduma Kütahya olarak çok iyi hazırlanıyoruz. İlçe teşkilat mensuplarımız, yerel yönetim temsilcilerimiz, muhtarlarımızın katılımıyla eğitim çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Referandum oylamasında başlıca ele aldığımız konular arasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine neden ihtiyaç duyulduğu, bu sistemin getireceği yenilikler hakkında bilgi aktarıyoruz. Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki 2007 de yapılan referandum sonrası doğrudan halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında yönetimde çift başlılık sorunu yaşanacağından bu yönetim sisteminin değişmesi kaçınılmazdır. Ya Cumhurbaşkanı sistemden çıkarılmalı ya da Başbakan sistemden çıkarılmalıydı. Bu şekilde her zaman sorun yaşanabilir. Ayrıca ülkemiz koalisyon dönemlerinden çok çekmiştir. Bunlar yeni sistemde yaşanmayacaktır" dedi.

        Ak Parti Pazarlar İlçe Başkanı Bilal Demirci, "Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi halk oylamasında ilçe olarak en yüksek oranda katkı sağlayacağı ve Türk demokrasisine sunulan halk oylaması fırsatına millet en doğru şekilde karar verecektir. İlçemizde oy kullanacak olan tüm siyasi parti mensubu hemşerimden bunun bir parti seçimi değil; bir sistem değişikliği olduğu bilinciyle oy kullanmaya davet ediyorum. Beklentimiz Kütahya İlçelerin içerisinde bundan önce olduğu gibi bu seçimde de istikrara, ekonomik büyümeye ve güvenliğe katkı sağlayacak güçlü bir oy oranı çıkacağından şüphem yoktur. Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi halk oylaması hakkında bilgilendirme ve istişare toplantımıza Kütahya eski Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, AK Parti il Yönetiminden Murat Tuncay ve Sezai Ar teşrif ettiler. Katılım gösteren tüm eski ve yeni teşkilat yönetimi, belediye Meclis Üyeleri, kadın ve gençlik kolları, sandık görevlileri ile muhtarlarımıza teşekkür eder saygılar sunarım" dedi.(MB-EFE)

        02.03.2017 13:00:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler