Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Akyürek:"Tasarruf bir gelenek ve alışkanlık haline gelmelidir"

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'daki su paydaşlarını bir araya getiren Su Koordinasyon Merkezi (SUKOME) toplantısının ikincisi gerçekleşti.

        İçme, kullanma ve sulama suyunun planlanması ve yönetimini amaçlayan Su Koordinasyon Merkezi (SUKOME) toplantısının ikincisi Konya'da bulunan tüm su paydaşlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Konya Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tasarruf politikalarının daha etkin uygulanması ve halkın su tasarrufu konusunda daha fazla bilgi sahibi olabilmesi için SUKOME toplantılarının önemine işaret etti. Başkan Akyürek, Bu tür etkinlikler vasıtasıyla su paydaşlarının bir araya getirilerek su yönetimi konusunda rasyonel kararlar alındığına dikkat çekti. Tasarrufun bir gelenek ve alışkanlık haline gelmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Akyürek, "İnancımızda bir akarsuda abdest alırken bile tasarrufa riayet edilmesi prensibi, aynı zamanda hayat biçiminin dışa yansımasıdır. Buna dikkat ederken sulama suyunda ve içme suyundaki kullanımlarda da tasarrufla birlikte hem verimlilik artacak, hem daha fazla alanın sulanmasına imkan hazırlanacak"dedi.

        "Suyun en stratejik madde olduğu su götürmez bir gerçek"

        Vahşi sulamanın yerini modern sulama yöntemlerinin alması için Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğünün yoğun çaba gösterdiğini dile getiren Başkan Akyürek, "Su zengini olmadığımızı bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Özellikle şehrimizde su kaynaklarının sınırlı olması dolayısıyla artık vahşi sulama bir an önce terk edilmelidir. Suyun dikkatli kullanılması büyük önem arz ediyor. Dünyada su savaşlarının konuşulduğu, suyun en kıymetli stratejik maddelerin başında geldiği su götürmez bir gerçek. Artık su temini tek başına yetmez. Suyun daha dikkatli, verimli ve yerinde kullanılması, üretim çeşitliliğinin de belki buna göre yapılandırılması gerekiyor" diye konuştu.

        "414 milyon metreküp su Konya toprağıyla buluşacak"

        Konya'da ki su kaynaklarının sınırlı olması dolayısıyla ovaya su takviyesi yapılacağını belirterek konuşmasına başlayan Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, KOP ile 414 milyon metreküp civarında suyun Konya toprağıyla buluşmak üzere olduğu müjdesini verdi. Tüfekçi, "Konya Ovasına hayat verecek bu proje ile topraklarımız suyla bir miktar buluştu ama 2019'un sonuna kadar KOP tamamen bitirilecek ve Konya Ovasını daha verimli hale getirecek" şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından DSİ 4. Bölge Müdürü Birol Çınar, Orman ve Su İşleri Bakanlığının Konya Ovasındaki su yatırımlarını anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Sulama birlik ve kooperatiflerinin sorunları ve çözüm önerilerinin paylaşıldığı toplantı, kurum ve kuruluşlar adına yapılan genel değerlendirmelerle son buldu. DSİ 4. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, Orman ve Su İşleri Bakan Danışmanı Mustafa Eldemir, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin Baydar, Meteoroloji Bölge Müdür Vekili Zekeriya Taştan, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Osman Kocaoğlu, Halk Sağlığı Müdürlüğü Şube Müdürü Murat Yılmaz, Konya Sulama Kooperatifleri Birlik Başkanı Şaban Güven ile Çumra ve Ereğli ilçeleri sulama birliklerinin başkanları katıldı.

        (US-AH-Y)

        03.03.2017 11:43:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler