Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Burhaniye'de Köstekli Ali Dede ilgi odağı oldu

        (Fotoğraflı)

        Fatma Talay

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 88 yaşındaki Ali Çiftçi, cep saatine bağladığı gümüş köstekle tanınırken, adı da köstekliye çıktı. Cebinde 64 yıllık saat taşıyan Çiftçi, vatandaşların kendisine köstekli diye tanıdıklarını söyledi.

        İvrindi'nin Okçular köyünden gelerek Burhaniye'ye yerleşen 3 çocuk babası Ali Çiftçi'nin gümüş köstek merakı herkesin ilgisini çekti. 64 yıl önce satın aldığı cep saatini hiç yanından ayırmayan Ali Çiftçi, saatine bağladığı gümüş köstekle tanındı. İlçede köstekli lakabıyla tanınan Çiftçi, ölünceye kadar köstekli cep saatini taşımaya devam edeceğini söyledi. Köstek taşımayı çok sevdiğini anlatan Ali Çiftçi, "Bu cep saatini 1953 yılında Çanakkale'de satın aldım. Sonda da kösteğini satın aldım. O zamandan beri kullanıyorum. Tamir filan görmedi. İvrindi'nin Okçular köyünden Burhaniye'ye yerleştim. Bu saatle kösteği bırakamıyorum. Köstekli diye tanınıyorum burada. Adımı köstekli diye biliyorlar. Yaşam 88. Bu saat ben ölene kadar cebimden çıkmaz. Ben öldükten sonra oğlum ne yapar bilemem. Cep saati ve gümüş köstek taşımayı seviyorum" dedi. Vatandaşlarda Ali Çiftçi'yi kösteğiyle tanıdıklarını söyledi. Çiftçinin köstekle tanındığını anlatan Hasan Özavcı, "Biz Ali dayıyı çocukluğumuzdan beri hep kösteği ile tanıdık. Köstekli lakabı ile tanıdık. Onu kösteksiz ne gören vardır. Nede köstekli demeden bilen vardır. Onunla tanındı. Onunla biliniyor" dedi. Muharrem Yüksel ise, "Köstekli Ali dayıyı çok iyi bilirim. Bildim bileli de lakabı kösteklidir. Köstekli demeden kimse bilmez onu. Devamlı köstek takar. Onu kimse kösteksiz görmemiştir" dedi.

        (FT-EME)

        03.03.2017 12:44:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler