Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Esenyurt Sultan Alpaslan İlk ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

        - Sultan Alpaslan İlk ve Ortaokulu'nun temel atma töreni yoğun katılımla yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Hasibe Karadağ - Serdal Altıntepe

        İSTANBUL (İHA) - Esenyurt'taki Sultan Alpaslan İlk ve Ortaokulu'nun temel atma töreni Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

        Esenyurt 'ta öğrencilerin sınıf mevcudu daha az sınıflarda eğitim alabilmeleri ve başarı seviyelerinin yükselmesinin sağlanması için eğitim öğretime yapılan yatırımlar devam ediyor. Bu kapsamda İnönü Mahallesi'nde yapımına başlanan 60 derslikli Sultan Alpaslan İlk ve Ortaokulu'nun temel atma töreni gerçekleştirildi. Okulun temel atma törenine Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlarken protokol konuşmalarıyla devam etti. Başkan Kadıoğlu, konuşmasında başarılı öğrenciler yetiştirilebilmesi için öğrencilere gereken imkanın sunulması gerektiğine dikkat çekti. Ardından dualar eşliğinde Sultan Alpaslan İlk ve Ortaokulu'nun temeli atıldı.

        "18 okuldan 83 okula çıktık, daha da devam ediyoruz"

        Temeli atılan Sultan Alpaslan İlk ve Ortaokulu'nda çok başarılı öğrencilerin yetişmesini istediğini dile getiren Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Her sene biz 50 binin üzerinde göç alıyoruz bu eğitim yüküyle beraber geldiği için çözmek zorundayız, durmadan okul yapıyoruz. Şu anda açtıklarımız hariç 25-26 okulu birden yapmaya çalışıyoruz. 18 okuldan 83 okula çıktık, daha da devam ediyoruz. Tabi ki en önemli şey insana yatırım olduğu içinde çok zevk alıyoruz, keyifle yapıyoruz. Eğitim kalitesi de yükselmeye başladı sınıflardaki öğrenci sayılarını düşürmeye başladık. Dolayısıyla il ölçeğinde yapılan bilgi yarışmalarında olsun başarıların da geldiğini görüyoruz" dedi.

        (HK-HB-Y)

        03.03.2017 16:23:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler