Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İş yerinde yangın: 1 yaralı

        (Fotoğraflı)

        Murat Dalgın

        VAN (İHA) - Van'daki bir iş yerinde elektrik kontağında çıkan yangında bir kişi yaralanırken, itfaiye erleri ise dumandan etkilendi.

        Edinilen bilgiye göre, İpekyolu ilçesine bağlı Bahçıvan Mahallesi Yüzbaşıoğlu Caddesi üzerindeki bir kafede sabah saat 09.30 sıralarında elektrik kontağından yangın çıktı. Yangınla birlikte elektrik aksamına bağlı olan yükselticinin patlaması sonucu iş yeri sahibi Kasım Pamuk (40) yaralandı. Kısa sürede olay yerine gelen Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, iş yeri sahibini kurtardıktan sonra yangına müdahale ettiler. Kısa sürede yangın kontrol altına alınırken, dumandan etkilenen itfaiye erleri ise olay yerinde hazır bulunan ambulansta müdahaleleri yapıldı.

        İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İpekyolu İtfaiye Grup Amiri Cezmi Beşeng, saat 09.30 sıralarında bir ihbar üzerine ekiplerin olay yerine geldiğini belirterek, "Olay yerine vardığımızda bir vatandaşımız yaralanmıştı. Vatandaşın hastaneye kaldırılması ile bir kişinin daha içerde olduğu bilgisi üzerine ekiplerimiz içeri girdi. Burada başka kimse olmadığını tespit ettik. Yangın elektrik kontağından çıkmış. Yangın sonrasında ise elektrik aksamına bağlı olan yükseltici patlamış. Yaklaşık iki saatlik çalışma neticesinde yangın kontrol altına alınarak duman tahliyesi yaptık" dedi.

        Olay yerinde bulunan gördü tanıkları ise, patlamadan sonra kafe kapısının kapalı olduğunu ve kapıyı kırmaya çalıştıklarını belirterek, "Bodrum katta bulunan kafede gelen sesle olay yerine geldik. İçeride bir kişinin kapıya vurduğunu duyduk. Adamı kurtarmaya çalıştık. Ancak kafenin kapısını açamadık. İtfaiye ekipleri erken gelerek adamı içeride çıkarttılar. Olay yerine gelen ambulansla da şahıs hastaneye götürüldü" ifadelerini kullandılar.

        İki katlı binanın bodrum katında bulunan kafede maddi hasar oluşurken, hastaneye kaldırılan Kasım Pamuk ise tedavi altına alındı.

        Vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan Pamuk'un dumandan etkilendiği ve durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

        (MD-MSA-Y)

        07.03.2017 12:49:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler