Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mezitli Belediyesi'nden 8 Mart'ta 8 kadına 8 bisiklet, kadın personele yarım gün izin

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla 8 kadına 8 bisiklet hediye ederken, kadın belediye çalışanlarına da yarım gün idari izin verdi.

        Sağlık Bakanlığı'nın, bisiklet kullanımını teşvik ederek bisiklet yolları yapan Mezitli Belediyesi'ne gönderdiği bisikletlerden 8'i, Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadınlara dağıtıldı. Mezitli Belediyesi önünde düzenlenen törende, Mezitli Kart kullanıcıları arasından seçilen 8 kadına bisikletlerini teslim eden Belediye Başkanı Neşet Tarhan, çok kısa sürede Mezitli'nin bisiklet kullanımının en yoğun kent olacağına inandığını söyledi. Tarhan, "Biz mutlu bir Mezitli için yola çıktık. Bunun en önemli ayağı da sağlıklı insanların olmasıdır. Sağlık için de en önemli koşul spor yapmak ve hareket etmektir. Bunun için ilçemizde bir bisiklet seferberliği başlattık. Şu an bisiklet kullanımında öncü olan halkımız kısa süre sonra Mezitli'nin her yerinin bisikletle dolu olmasını sağlayacak" dedi.

        Mezitli Belediyesi, tedavi gören çocukları ve alilerini Down Kafe'de ağırladı

        Başkan Tarhan, daha sonra Mersin Üniversitesi Çocuk Hematoloji ve Kardiyoloji Bölümünde tedavi gören hasta çocuklar ve aileleri için Mezitli Belediyesi tarafından Down Kafe'de düzenlenen etkinliğe katıldı. Mersin Gönüllü Palyaçolar Grubu'nun da yer aldığı etkinlikte çocuklarla bir araya gelen Tarhan, çocukların ailelerine çiçek dağıttı. Hasta ailelerini bir günlüğüne de olsa hastane havasından kurtarmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Tarhan, "Şu an en ağır şey bu çocukların ailesi olmak, kendi ailelerimizden de bildiğim için söylüyorum. Çeşitli zamanlarda sizlerle bir araya gelemeye çalışıyorum. Umarım en kısa zamanda bu çocuklarımızla sağlıklı bir biçimde daha güzel etkinliklerde, havuzda, denizde bir araya geliriz" diye konuştu.

        Kadın çalışanlara yarım gün idari izin verildi

        Öte yandan, belediye hizmet binasında da odaları tek tek dolaşarak kadın çalışanlara çiçek veren Tarhan, tüm kadın personele yarım gün idari izin verdi. Tarhan, Mezitli'de bulunan kadın esnafı da ziyaret ederek çiçek dağıttı.

        (KYM-Y)

        08.03.2017 17:40:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler