Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Tutal ve Konurer "Evet" turunda

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için esnaf ve vatandaşlardan destek istedi.

        Esnafları tek tek ziyaret ederek bereketli kazançlar dileyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yeni sistemin Türkiye'nin önünü açacağını belirtti. Yapılacak olan referandumun büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Başkan Tutal, "Cumhuriyet hepimizin ortak değeridir. Millet iradesinin bu sisteme doğrudan yansımasının önemli olduğuna inanıyorum. Bizler devlet ve millet arasında üçüncü bir unsur olsun istemiyoruz. Bu referandumda inşallah devlet ve millet bütünleşecek" dedi

        16 Nisan'da yapılacak olan halk oylaması için esnaf ve vatandaşlara neden 'evet' demeleri gerektiğini anlatan Başkan Tutal, "Yeni sistemle istikrar garanti altına alınacak, vesayet ortadan kalkacak. Meclisin doğrudan belirlenmesi ile milli irade daha da güç kazanacak. Yeni sistemle Meclis için ayrı, Cumhurbaşkanı için ayrı oy verilecek. Cumhurbaşkanlığı milletin makamı olarak tescillenmiş olacak. Yasama yetkisi Meclise verilecek. Hükümetler tasarı gönderemeyecek. Kanunlarla ilgili her şey Meclis kontrolünde olacak. Meclis ilk defa HSYK'ya üye seçecek. Halkın temsil gücü artacak. Güçlü yasama, güçlü meclis, güçlü icraat olacak" şeklinde konuştu.

        Başkan Tutal, yaptığı ziyaretlerde esnafların ve vatandaşlarında sıkıntılarını dinleyerek kendilerine yardımcı olacaklarını kaydetti.

        (MB-FM-Y)

        08.03.2017 18:01:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler