Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziosmanpaşalı öğrenciler 7.4 büyüklüğündeki depremi yaşadı

        - Deprem Tırı Gaziosmanpaşa'da

        (Fotoğraflı)

        Serdal Altıntepe

        İSTANBUL (İHA) - Deprem Haftası'nda deprem bilincini artırmak için Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçe meydanına deprem simülasyon tırı yerleştirdi. 7.4 büyüklüğündeki deprem etkisi hissettiren tırda öğrenciler depremi aktif olarak yaşadı.

        Deprem gerçeğinin yaşandığı Türkiye'de kurumlar, afet zararlarının en aza indirilmesi ve vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçe meydanına "Deprem Simülasyon Tırı" yerleştirildi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ile ortaklaşa düzenlenen etkinlikle öğrenciler ve vatandaşlar 7.4 büyüklüğündeki bir deprem anında yaşananları deneyimleyerek depreme ilişkin faydalı bilgiler edindi.

        "Bizim için hazırlık oldu"

        Simülasyon tırında deprem anını bire bir yaşayan öğrenciler, eğitmenler eşliğinde neler yapılacağını da öğrenmiş oldu. Simülasyon sonrası yaşadıklarını anlatan öğrenciler de ilk kez büyük ölçekli bir depremi yaşadıklarını ifade etti. Depremden bir hayli korktuklarını da belirten öğrencilerden Enes Anıl Karaman, "Baya korktuk, zaten haberlerde de söylüyor 7 şiddetinin üzerinde bir deprem olacağını. Bizim için de buna hazırlık oldu" dedi.

        "Deprem gerçeğini aşılamak istiyoruz"

        Deprem Haftası etkinliğine Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da katıldı. Öğrencilerle bir süre deprem hakkında sohbet eden Başkan Usta ardından belediye olarak olası bir depreme karşı yapılan hazırlıkları basın mensuplarıyla paylaştı. Deprem eğitimi alan herkese deprem çantasını hediye ettiklerini belirten Usta deprem konulu eğitimlere de ağırlık verdiklerini ifade etti. Uygulamalı eğitimlerin daha çok akılda kaldığını kaydeden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Usta, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

        "Bu hafta Deprem Haftası. Eğitimini geçen sene anlattık. Eğitim unutuluyor. O anda güzel bir etki bırakıyor sonradan kenara atılıyor. İstedik ki daha fazla zihinde yer yapsın, depremle yaşama gerçeğini öğrensinler, ailesiyle de bunu paylaşsın. Bu deprem gerçeğini anlatırken görsel olarak tiyatrolarla, çocukların etkinlikleriyle ve simülasyonlarla bunu zihinlere kazıyalım dedik. Bugün burada Kandilli Rasathanesi'nin bize tahsis ettiği deprem tırı ile deprem gerçeğini çocuklarımıza aşılamak istiyoruz, onlarla bu gerçeği paylaşmak istiyoruz".

        2016 yılında günde 36 deprem meydana geldi

        Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden Jeofizik Mühendisi Yavuz Güneş ise 2016 yılındaki deprem grafiği hakkında açıklamalar yaptı.2016 yılında günde ortalama 36 depremin olduğunu kaydeden Güneş, "Haftada yaklaşık 2 tane 4 şiddetinin üzerinde, 26 günde bir tane 5 şiddetinin üzerinde, yaklaşık 1 yılda bir 6 şiddetinde deprem, 7 yılda da bir tane 7'lik deprem oluyor ülkemizde" dedi.

        (SA-EY-Y)

        09.03.2017 13:31:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler