Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Biga'da okuma- yazma kursu

        - 56 kişinin katıldığı okuma- yazma kursunu 3 kişi tamamladı

        (Fotoğraflı)

        Toprak Akkaya

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'nin Biga İlçesinde düzenlenen okuma- yazma kursuna katılan 56 kişiden yalnızca 3'ü kursu tamamladı.

        Çanakkale'nin Biga İlçesinde, Biga Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ile Biga Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği 1. kademe yetişkinler okuma yazma kursunu tamamlayan kursiyerlere belgeleri törenle verildi.

        Osman gazi İlkokulunda düzenlenen törene; Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nermin Şahin, Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ali Hikmet Cevher, Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Okul Müdürü İsmail Atasoy, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

        Törende kısa bir konuşma yapan Kurs Öğretmeni Çiğdem Akkaya, " Okur-yazar oranı ne kadar yüksek olursa kalkınma ve refah seviyesi o kadar yüksek olur.120 saatlik programda okuma yazma öğretimi, yaşam becerisi ve matematik konuları öğretilmiş olup, kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlerimiz 2.kademe kursunu da tamamladıklarında açık ilköğretime gitme hakkına sahip olacaklardır" dedi.

        56 kişi ile başlayan okuma yazma kursunu tamamlayan 3 kursiyere belgeleri Kaymakam Görgülüarslan tarafından takdim edildi.

        (UYC)

        09.03.2017 16:56:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler