Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Şahin: "Gençlerimize güveniyorum"

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Şükrü Uluçay

        SAMSUN (İHA) - Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 16 Nisan tarihinde yapılacak olan anayasa değişikliği referandumu için çalışmalarına devam ediyor.

        Başkan Şahin, mahalle ve esnaf gezilerinde anayasa değişikliği hakkında vatandaşlarla sohbet ederek bilgilendirmelerde bulunuyor, "evet" için destek istiyor. Başkan Zihni Şahin yaptığı açıklamalarda, "Anayasa değişikliği ile milletimiz kazanacaktır. Biz milletimizin kazanmadığı hiçbir çalışma yapmadık. 15 yıldır yapılan hizmetler ile her zaman milletimiz kazanmıştır. Yine milletimiz kazanacaktır. Yapılacak olan anayasa değişikliği ile lider ve öncü Türkiye'nin önü açılacak, seçimler 5 yılda bir yapılacak, koalisyonlar dönemi bitecek ve kalıcı istikrar sağlanacaktır. Anayasa Değişikliği ile hükümet modeli değişecektir. Bu model ile yürütmede çift başlılık ortadan kalkacak, daha hızlı ve etkin karar alma mekanizması oluşacaktır" dedi.

        Seçilme yaşının 18'e inmesi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, "Ben bir eğitimciyim. Yıllarca gençlerimizle beraber oldum. Onları tanıyorum. Üstün Yeteneklerini ve zekalarını biliyorum. Bu nedenle gençlerimize güveniyorum. Seçme hakkı olan insanların seçilme hakkı da olmalıdır. 15 Temmuzda tankların önünde duran, demokrasi nöbetleri tutan iradesine ve demokrasiye sahip çıkan gençlerimize hepimiz güvenmeliyiz. Gençlerimize 18 yaşında askerlik görevi veriyoruz, ülkemizi emanet ediyoruz, evleniyorlar, iş kuruyorlar, tüm bunlar büyük sorumluluklardır. Onlara inanmalıyız. Bu değişiklik gençlerimizin ülkemiz ve insanlarımız adına bir vizyon ortaya koymalarını daha da geliştirecektir. Bu değişiklikle gençlerimize siyasette alan açılacak, seçme ehliyetine sahip olan seçilme ehliyetine de sahip olacak, gençlerin bakış açısı daha fazla siyasete yansıyacak, siyasete hareket gelecek ve gençlerimiz erken yaşlarda siyasi tecrübe sahibi olacaktır. Tüm bunlar olumlu değişikliklerdir" şeklinde konuştu.

        (SAM-SLH-Y)

        09.03.2017 16:59:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler