Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Marmaris Milli Parkı ziyaretçi rekoru kırdı

        (Fotoğraflı)

        Vural Efecik

        MUĞLA (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce her yıl yapılan Milli Parklar ve Tabiat Parkları ziyaretçi sayıları tespit çalışmasında, Marmaris Milli Parkı birinci sırada yer aldı.

        Marmaris Milli Parkı Turunç Kumlubük'ten Köyceğiz Ekincik koyuna kadar uzanan 29.206 hektar alanı kapsıyor.. Marmaris hem konumu hem de eşsiz deniz ve orman manzaraları ile Dünya üzerindeki nadide tabiat varlıklarından birisi.

        Marmaris Milli Parkı içinde barındırdığı birçok endemik bitkiye de ev sahipliği yapıyor. Ziyaretler sadece tatil amaçlı değil, eğitim, bilim, tabiat yürüyüşleri ve Sığla Ormanında terapi amaçlı da yapılması ile dikkat çekmeye başladı.

        Marmaris Milli Parkının 2016 yılı ziyaretçi girişi; 1 milyon 650 bin kişi olarak tespit edilerek korunan milli park alanlarım içerisinde ziyaretçi yoğunluğunda ilk sırada yer aldı.

        (VE-MB-Y)

        09.03.2017 18:45:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler