Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Menderes'te Hayat Boyu Öğrenme Merkezi açıldı

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Abdülaziz Baydilli - Ali Gözeten

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Menderes ilçesinde AB Hibe Destek Programından destek alan Hayat Boyu Öğrenme Merkezinin açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, 200 bin avro bütçeli bu projenin, Türkiye genelinde bin 500 başvuru arasında seçilen 37 başarılı projeden birisi olduğunu söyledi.

        Menderes Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü'nün, Avrupa Birliği Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi Hibe Programından yararlanmaya hak kazandığı "Menderes Hayat Boyu Öğrenme Merkezi" projesinin açılışı gerçekleşti. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'nun ev sahipliği yaptığı açılışa, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki, AK Parti Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre, Menderes Belediyesi Başkan Yardımcıları Halil Taşkıran ve Ayşegül Duran Türker ile belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı. Açılışta konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "İlçemizde kadınlara verdiğimiz sözü tutuyoruz. Kadınlarımızın siyasette, iş dünyasında, her alanda aktif olması için elimizden geleni yapacağız demiştik ve bu projeler ile sözümüzü yerine getiriyoruz. Projemiz ile kadınlarımız meslek öğreniyor, öğrendikleri meslek ile kendilerine de iş kapıları aralanıyor. Menderes'te bu projemiz ile yine bir ilki de gerçekleştirmiştik olduk. İlçemize AB'den ilk kez hibe desteğini bu projemiz ile almış olduk. Farklı alanlarda meslek eğitimi alan kadınlarımıza bundan sonraki yaşamlarında başarılar dilerken, Allah bereketli kazançlar nasip etsin" dedi.

        Farklı mesleklerde eğitim

        İzmir'de tek olma özelliği taşıyan proje kapsamında 353 kadına meslek öğrenerek iş kapısı açılacak. Mesleğim Elimde temalı projede, başvuru sırasında yapılan mülakat ve kursiyerlerin yönelimine göre, cam füzyon eğitimi, gümüş işleme eğitimi, servis eğitimi, İngilizce eğitimi, temel bilgisayar eğitimi, KOSGEB destekli uygulamalı girişimcilik, iletişim eğitimi ile işletmecilik ve iş geliştirme seminerleri verilecek.

        Sertifikalarını aldılar

        Konuşmaların ardından projeden faydalanan ve eğitimleri başarıyla tamamlayan kadınlara sertifikaları da Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu tarafından verildi. Sertifikaların verilmesinin ardından kurdele kesimiyle Menderes Hayat Boyu Öğrenme Merkezi projesinin resmi açılışı yapıldı.

        (AB-AG-Y)

        10.03.2017 09:53:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler