Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ayvalık Dünya'nın en büyük fuarı ITB'de yerini aldı

        (Fotoğraflı)

        Suat Salgın

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesi; dünyanın en büyük turizm fuarı olarak kabul edilen 51. Berlin Uluslar arası Turizm Borsası Fuarı'nda (ITB) açılan Türkiye standı arasındaki yerini aldı.

        12 Mart'a kadar Berlin'de devam edecek fuara 184 ülkeden yaklaşık 10 bin firma katılırken, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın öncülüğünde fuarda açılan Türkiye standında Ayvalık da yer aldı.

        Almanya'daki fuarda Türkiye standında Ayvalık'ı temsilen; Ayvalık Turizmi Geliştirme Birliği (AYTUGEB) Sekreteri Ümit Özgültekin ve Birlik Görevlisi Nurhan Fidancıoğlu görev aldı.

        Türkiye standını gezen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, standın Ayvalık'ı tanıtan tanıtım bölümünde uzun süre incelemelerde bulunarak, "Son yıllarda Türkiye, sadece genel bir Türkiye markası üzerinden değil, aynı zamanda iller ve ilçeler düzeyinde, farklı destinasyonlar düzeyinde ve ürünler bakımından ayrı ayrı tanıtılıyor. Bunun da faydalarını görüyoruz" açıklamasında bulundu.

        Almanya'daki ITB fuarına yoğun çalışmaları nedeniyle katılamayan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık'ın turizmdeki hedefinin Avrupa ülkelerinden gelecek turistler olduğunu belirtti.

        Bu hedef doğrultusunda Avrupa'da açılan büyük ölçekli fuarlarda Ayvalık'ın tanıtımını yapabilmek için yoğun bir çaba içerisinde oldukları hatırlattı.

        Bu kapsamda; geçtiğimiz aylarda yine Almanya'da gerçekleşen Boot Düsseldorf Fuarı'na da katıldıklarını kaydeden Başkan Gençer; Ayvalık'ın uluslar arası arenada tanıtımını yaparken, bir yandan da ilçe genelinde belediye bünyesindeki ekip ve ekipmanlarla yollar başta olmak üzere her alanda dev adımlar atarak Ayvalık'ın önümüzdeki turizm sezonuna hazırlamaya çalıştıklarının da altını çizdi.

        (SS-EME)

        10.03.2017 14:32:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler