Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Biga'da 'Türkiye ekonomisinde yaşanan son gelişmeler' paneli düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        Toprak Akkaya

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'nin Biga Sanayici ve İşadamları Derneği(BİSİAD) ile Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işbirliğinde ekonomik göstergeler ışığında Türkiye ekonomisinde yaşanan son gelişmeler konulu panel düzenlendi.

        Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen panele BİSİAD Başkanı Zekai Baş,Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan ve işadamları katıldı. Panele konuşmacı olarak ise Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Yar.Doç. Dr. Mustafa Torun ve Yar.Doç. Dr. Feyza Balan ve Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Finans Bölümü Yar.Doç. Dr. Ünzile Kurt katıldı.

        Ekonomik göstergeler ışığında Türkiye ekonomisinde yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi veren Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Finans Bölümü Yar.Doç. Dr. Ünzile Kurt,Türkiye'nin satın alma gücü paritesine göre dünyanın en büyük 20 ülkesi arasına girdiğini söyledi. Torun, "Avrupa'da ise 6.büyük ekonomi konumundadır.2030 yılında yapılan tahminlerde ise 17.sırada yerini koruması beklenmektedir" dedi. 2017 yılında belirsizliğin referandum nedeniyle yaşandığını ifade eden Yar.Doç. Dr. Mustafa Torun: "tüketici güven endeksi düşük çıkıyor.Tüketici belirsizliği sevmiyor.Bu nedenle talep canlanmıyor.Bu yönde bir sıkıntı var.Referandum sonucunda belirsizlik ortadan kalktıktan sonra ikinci çeyrekten sonra büyüme söz konusu olacaktır.Enflasyon ciddi anlamda sorun.İki haneli enflasyon merkez bankasının sıkı para politikasını uygulamasına sebep oluyordu.Bugüne kadar da uyguluyordu en yakinen de buradaki sıkıntıyı siz işadamları yaşıyorsunuz.Piyasada para yok.Merkez Bankası sıkı para politikası uygulamak zorunda.Beklentilerin olumluya dönmesi sizi rahatlatacaktır.Kurun yükselmesi girdi maliyetlerini arttırdığı için ihracatta arzuladığımız yükselişi bulamıyoruz.Katma değeri yüksek mallar üretmemiz şart" ifadelerini kullandı.

        Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan ise, "Avrupa'da ve Körfez ülkelerinde Katar gibi para çok.En güvenli ülke yine Türkiye.En az riskli ülke Türkiye.Onun için de Türkiye'de para hiç eksilmiyor.Türkiye'ye para bir şekilde geliyor.Ben Türkiye ekonomisine çok olumlu bakıyorum.Paranın gireceği en iyi ülkelerden birinin Türkiye olduğunu düşünüyorum.Devletin de çok ciddi alt yapı yatırımları var.Bizim gibi işadamları içinde çok ciddi fırsatlar var.Dünyada para çok projeniz doğru ise ben size her türlü para bulurum" dedi.

        Panel ,plaket töreni ile son buldu.

        (GD)

        10.03.2017 15:24:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler