Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ;

        - "Hakim ve savcıların lojman sorunu çözüme kavuşuyor"

        - "Çorum ve Sungurlu'ya yeni cezaevleri yapılacak"

        (Fotoğraflı)

        M. Muttalip Yalçın

        ÇORUM (İHA) - AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, yargı mensuplarının lojman sorunun çözüme kavuşturulacağını açıkladı.

        AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ve il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Çorum programını değerlendirerek, yargı alanında yapılması planlanan yeni yatırımlar hakkında açıklama da bulundu.

        Çorum'a birinci sınıf hakim ve savcıların geldiğini ancak lojman olmadığı zaman haliyle kentten bir an önce gitmenin gayret içerisinde olduklarını dile getiren Karadağ, Maliye Bakanlığı bünyesindeki bir yeni Adalet Bakanlığı'na tahsisini gerçekleştirerek hakim ve savcılara site şeklinde bir lojman yapılacağını açıkladı.

        Sungurlu ilçesine kapalı ve açık olmak üzere iki yeni cezaevi yapımının planlandığını açıklayan Karadağ, Bakan Bozdağ'ın talimatı ile proje çalışmalarının hızlandırıldığını belirterek, 10 gün içerisinde ihaleye çıkılacağını dile getirdi.

        Çorum'a da açık cezaevi istendiğini hatırlatan Karadağ, "Cezaevleri hiçbirimizin kulağına hoş gelmiyor ancak bu bir ihtiyaç. Özellikle açık cezaevleri kapalı cezaevi gibi de olmuyor. Yöreye katkı sağlayan bir işletme haline haline alıyor. Mevcut cezaevimizin olduğu yerin hemen yanında bin 841 dönümlük bir yer tahsisi için talimat verildi. Son derece modern bir kişilik ve üç kişilik odalardan oluşan açık cezaevi yapımı için projelendirilme çalışması başladı. Başsavcımız gerekli yazışmalara bugün itibariyle başladı ve buraya, 2000 kişilik bir açık cezaevi yapım süreci başlayacak. Bir buçuk yıl gibi bir süre içerisinde burası bitirilecek" dedi.

        Açık cezaevinin Çorum ekonomisine ciddi katkıları olacağını dile getiren Karadağ, "İnşaat çalışmalarından dolayı bir canlılık gelecek. Çorum'dan alışveriş yapılacağı için ticari bir canlılık olacak. İkincisi bura bittiği zaman en az Çorum'da 450 personel Sungurlu'da da 300 personel istihdam edilecek bu Çorum'a 750 kişilik bir istihdam demek. 2 bin kişilik cezaevi sadece Çorum'da ki mahkumlarla değil haliyle dışarıdan da mahkum gelecek. Dışarıdan mahkum geldiği için de Çorum ziyaretçi akınına uğrayacak. Ayrıca cezaevimizin bulunduğu alanla Çorum arasındaki geliş gidişleri oradaki sanayi içindeki yoldan sağlıyoruz. Bu cezaevi ile birlikte alternatif bir yol yapılacak bu alternatif yol da sanayicimizin itirazı olan içerideki yol güzergahını değiştirmiş olacak. Dolayısıyla sanayicimiz de bundan bir katkı sağlamış olacak" ifadelerini kullandı.

        Adliye binası ile ilgili de açıklamada bulunan Karadağ, "Adliye binası artık yetersiz kalıyor. Dolayısıyla bu yetersizliği bir an önce gidermek gerekiyor. Bunun içinde yine bakan beyden ricada bulunduk Maliyeye ait valiliğin arkasındaki bir bina Adalet Bakanlığı'na tahsisi sağlandı. Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ ve Maliye Bakanımız Naci Ağbal ile görüşerek bu hususta katkılarını istediler. Kendisi de Valilik arkasındaki binayı adliyeye devretme sözü aldı. Adliyedeki icra ağlarımızı İcra Müdürlüklerimizi o binaya taşıyacağız ve böylece binamızda rahatlamış olacak. Bunlar milyonlarca liralık ciddi bir yatırımdır. Çorum için büyük bir kazanç oldu" şeklinde konuştu.

        (MMY-BÖ)

        10.03.2017 18:29:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çorum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çorum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler