Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manavgat'taki gençlere çikolata anlatıldı

        - Manavgat MYO Aşçılık ve Gastronomi Bölümü öğrencilerine yönelik çikolata eğitimi gerçekleştirildi.

        (Fotoğraflı)

        Arif Kaplan

        ANTALYA (İHA) - Antalya'nın Manavgat içesinde, aşçılık ve gastronomi bölümünde eğitim gören 70 öğrenciye çikolata ve tarihi hakkında eğitim verildi.

        Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Manavgat Aşçılar Derneği (MAD) ve Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile eğitim mutfağında uygulamalı olarak 'Çikolata Eğitimi Semineri' düzenlendi. Eğitim seminerine Aşçılık ve Gastronomi Bölümünde eğitim gören 70 öğrencinin tamamının katıldığı gözlendi.

        İreks Gıda'nın usta şefi eğitmen Kamil Çalar tarafından çikolatanın tarihçesi ve Türk mutfağında kakaonun kullanımı ile ilgili sınıf içi eğitimin verildiği organizasyonun uygulama bölümü yüksekokul eğitim mutfağında gerçekleştirildi.

        MAD Başkanı Chef İsmail Karataş, MAD Başkan Yrdımcısı Chef Doğan Çolak, MAD Yönetim Kurulu üyeleri Chef Hikmet Tokgöz ve Selçuk Yıldırım'ın katılımı ile gerçekleşen eğitimde çikolata ile ilgili öğrencilere iş ve öğrenim hayatları boyunca fayda sağlayacakları önemli bilgiler ve uygulamalar aktarıldı.

        Manavgat Aşçılar Derneği (MAD)'nin Manavgat MYO'da düzenlediği 4'üncü eğitim programı olan çikolata eğitiminin ardından açıklama yapan MAD Başkanı İsmail Karataş, "Bundan sonraki süreçte de eğitimlerimize hız kesmeden devam edeceğiz. Öğrencilerle buluşmak ve paylaşımda bulunmak bizler için bir gurur kaynağıdır. Sonraki eğitim planlarımızın arasında çikolatadan heykel yapımı da bulunmaktadır. Öğrencilerimizin iyi eğitim alarak güzel yerlere geleceklerine gönülden inanıyorum. Eğitim programlarımız ve düzenleyeceğimiz paneller inşallah hepimiz için hayırlı olur" dedi.

        Manavgat Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi Özcan Utar ise, öğrenciler ve okulu adına MAD Başkanı İsmail Karataş vesilesi ile tüm dernek yönetimine ve üyelerine teşekkürlerini sunarak "Sektör üniversite işbirliğinin öğrencilerimize büyük katkılar sağladığını görmekteyiz. Değerli ustalarımızın kıymetli tecrübelerini uygulama eşliğinde öğrencilerimize aktarması mesleki bilgi ve becerileri geliştirme konusunda büyük faydalar sağlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda, ustalarımızla ve Sn. İsmail Karataş'la organizasyonlarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

        (AK-SM-

        11.03.2017 16:48:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler