Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti heyetinden Meram sanayi esnafına ziyaret

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür ve beraberlerindeki heyet Meram Sanayi esnafıyla bir araya geldi.

        Bir işyerinde gerçekleştirilen sohbet toplantısında AK Parti Meram İlçe Teşkilatı mensupları ve meclis üyeleri de katıldı.

        Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, ülkenin hep birlikte çok önemli bir sürecin arifesinde olduğunu belirterek, "Türkiye özellikle son 3 yıldır çok zor bir süreçten geçiyor. Bu süreçte ilk defa kendi sivil anayasamızı yapmak üzere tarihi bir fırsat elimize geçti. Bu fırsatı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Teşkilatımızla birlikte halkımızı bilinçlendirmek ve kafalardaki soru işaretlerini gidermek açısından vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Çok şükür ki Konya bu anlamda oldukça sağduyulu. Konya her zaman devletinin ve milletinin yanında olmuştur. 16 Nisan'ın ardından yeni anayasamızın meşruiyetinin tartışılmaması adına çok güçlü bir şekilde destek vermemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

        "Dünya'da sistemler yeniden şekilleniyor"

        Demokratik bir devlet olmanın gereğinin, demokratik süreçlere engel olmaya çalışan cuntalar, darbeler ve vesayet sistemlerini temizlemek olduğunu ifade eden Başkan Toru, "Cumhurbaşkanımız da partisini kurduğundan beri bunun mücadelesini verdi. Referandum sürecine iki açıdan bakacak olursak siyasi açıdan bakıldığında Adnan Menderes gibi bu ülke için çalışan insanları ipe götüren sistemi tasviye etmektir. Hukuken baktığımızda ise 2007'de Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik referandum ve sonrasında devam eden anayasa değişiklik sürecinin tamamlanmasına ilişkin bir süreçtir. Diğer taraftan da Dünya'da sistemler yeniden şekilleniyor. Siyasi istikrar olmadan, ekonomik istikrar olmadan esnaflarımızın işlerini daha iyi yapabilmesi mümkün değil. Bundan hep birlikte toplum olarak etkileniyoruz. Anayasa referandumu süreci ile birlikte inşallah koalisyon dönemleri kapanmış olacak. Çok daha güçlü bir şekilde Türkiye 2023 hedeflerine ulaşmış olacak" dedi.

        İlk sivil anayasa

        16 Nisan'da yapılacak halkoylamasının ciddiyetine dikkat çeken AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir ise, Anayasa değişikliği konusunun çok eskiye dayandığını ve daha önce kabul ederek destek veren ana muhalefetin bilinmeyen bir sebepten dolayı sonradan vazgeçtiğini dile getirdi. Özdemir, ülkemizin ilk defa sivil bir anayasanın olacağının önemli olduğuna dikkat çekerek 18 maddelik değişiklik hakkında esnaflara kapsamlı bilgi verdi.

        "Milletin iradesinden korkanların icadı"

        "Tek Adam" söyleminin milletten, millete başvurmaktan, millete sormaktan korkanların bir icadı olduğunu ifade eden Özdemir, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde milletin yüzde elliyi aşkın oyla hükümetin başını seçecek ve yürütme kurumunu doğrudan belirleyecek. Bazı kesimlerin 'Tek Adam' söylemleri aslında on milyonlarca oy ve millet iradesinin tezahürü. 'Millet' demeye dilleri varmıyor, 'Tek Adam' diyorlar. 'Millet iradesi kazanacak' demeye dilleri varmıyor, Tek Adam rejimi gelecek" diyorlar.

        "Cumhuriyet tarihinin en keskin virajlarından biri"

        AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür ise, "Cumhuriyet tarihinin en keskin virajlarından biri olan halkoylamasında sunulacak 18 maddelik değişikliği izah etmek ve istiklalimizin, istikbalimizin teminatı olabilecek bu değişikliği vatandaşlara anlatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

        "Yeni sistem mecburiyete dönüştü"

        15 Temmuz'un Türkiye tarihinde Çanakkale zaferi kadar Kurtuluş Savaşı kadar önemli bir yeri olduğunu ifade eden Abdülkadir Özöğür, "Aziz milletimiz darbeye geçit vermedi ve demokratik kazanımlarına sahip çıktı. Türkiye, bir istiklal ve istikbal mücadelesine başladı. Bu yüzden sistemi, kurumları yenileme ve yeniden yapılanma hayati bir önem arz ediyor. Yeni sistem ihtiyaçtan ziyade, bir mecburiyete dönüştü" şeklinde konuştu.

        18 maddelik anayasa değişikliği hakkında vatandaşların aklına takılan soruları yanıtlayan AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür, Meram Sanayi esnafını 16 Nisan'da yapılacak olan halkoylamasında destek vermeye davet etti.

        (AH-Y)

        12.03.2017 13:07:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler