Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocamaz, Erzurum'un Kurtuluş programına katıldı

        - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz:

        - "Erzurum her zaman ülkenin birlik ve beraberliğinden yana çok büyük görevler üstlenmiştir ve hala o imanla güçle dimdik ayakta duran bir şehrimizdir"

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 12 Mart Erzurum'un 99'uncu kurtuluş yıldönümü dolayısıyla Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı. Kocamaz, "Erzurum her zaman ülkenin birlik ve beraberliğinden yana çok büyük görevler üstlenmiştir ve hala o imanla güçle dimdik ayakta duran bir şehrimizdir" dedi.

        Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sinan Ertan Duman, dernek üyeleri, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları ve Mersin'de yaşayan Erzurumlular katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Kuran-ı Kerim tilavetinin okunması ile devam etti. Etkinlikte konuşan Başkan Kocamaz, "Mersin Türkiye'nin prototip örneği. Dolayısıyla Mersin'i Türkiye'nin, İstanbul'un küçük bir örneği olarak değerlendirebiliriz. Mersin'de yaşayan herkesi Mersinli olarak kabul ederiz biz. Tabi herkesin inancı, düşüncesi farklı olabilir ama önemli olan Mersin ortak paydasında bir araya gelebilmek" ifadelerini kullandı.

        Erzurum'un özellikle Kuruluş Savaşı dönemlerinde önemli noktada yer aldığını belirten Kocamaz, "Aziz Atatürk, Samsun'a çıkışından sonra Amasya, Sivas ve Erzurum Kongreleri ile bir düşünce ortaya koydu ve bu topraklarda yaşayanların bir arada olduklarını dile getirdi. Erzurum önemlidir, Dadaşlar çok önemlidir. Erzurum Kongresi'nin toplanmış olması ve aynı zamanda varlık sebebimiz, hürriyetimizin ses bayrağı İstiklal Marşımızın TBMM'de kabul edildiği gün olması 12 Mart'a ayrı bir anlam kazandırmaktadır. Erzurumlular Derneği başkanı ve yönetimine bizi burada bir araya getirdiği için çok teşekkür ederim. Erzurum her zaman ülkenin birlik ve beraberliğinden yana çok büyük görevler üstlenmiştir ve hala o imanla güçle dimdik ayakta duran bir şehrimizdir. Bu akşamı sizlerle paylaşmaktan ve salonun havasını birlikte solumaktan çok büyük mutluluk duyuyorum, gününüz kutlu olsun. Ülkemize göz diken hainler fırsat bulamasınlar" şeklinde konuştu.

        Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sinan Ertan Duman ise aşırı yağmura rağmen salonu dolduran vatandaşlara teşekkür ederken, "Bugün İstiklal Marşımızın kabul yıl dönümü ve Erzurum'un kurtuluşunun 99'uncu yıldönümü. Bu yağmura rağmen salonu doldurduğunuz için çok teşekkür ederim, iyi eğlenceler" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sinan Ertan Duman tarafından Başkan Kocamaz'a günün anısına plaket verildi.

        Öte yandan programda Mersin Büyükşehir Belediyesi Silifke Folklor Ekibi ve Erzurum Erkek Folklor Bar Ekibi'nin gösterileri yer alırken, Erzurum'dan gelen Doğu'nun Sesi Erzurum Fasıl Ekibi türkülerini seslendirdi ve vatandaşlar keyifli dakikalar yaşadı.

        (KRY-Y)

        13.03.2017 12:26:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler