Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

        (Fotoğraflı)

        Fatih Çelik

        MUŞ (İHA) - Muş'un Varto ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir program düzenlendi.

        Atatürk Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen programa Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Üsteğmen Adem Güneş, İlçe Emniyet Müdürü Murat Aydın, Milli Eğitim Müdürü Nuri Sait Yetkiner katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden programda, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hasan Birsen tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

        Konuşmanın ardından Atatürk Ortaokulu öğrencileri şiirler okudu, çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

        Programın sonunda bir açıklama yapan Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, "Şair Mehmet Akif Ersoy'un da dediği gibi Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın. İstiklal Marşımızın kabul yılında öğrencilerimizin gösterileri çok güzel olmuştu. Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi ülkemizde birlik ve beraberliğin simgesi olan İstiklal Marşımızın ruhunu ve özünü yaşarız. Üstadın dediği gibi rabbim inşallah bu ülkeye bir daha İstiklal Marşı yazdırmaz. İstiklal Marşımızın kabulünü coşkulu bir şekilde kutladık. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programına da tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi.

        (FÇ-MSA-Y)

        13.03.2017 12:35:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler