Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Taştepe: "Aile insanları toplumsal yaşama hazırlayan bir okul"

        (Fotoğraflı)

        Emre Bozdemir

        ADANA (İHA) - Aile ve Sosyal Politikalar Adana İl Müdür Yardımcısı Faruk Taştepe, ailenin insanları toplumsal yaşama hazırlayan bir okul olduğunu bu nedenle aile eğitim programlarının önemli olduğunu söyledi.

        Adana'nın Kozan ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Aile Eğitim Programları kapsamında Kozan Ticaret Borsası salonunda düzenlenen konferansın açış konuşmasını yapan Taştepe, insanın ilk eğitim yuvasının ve toplumun temel yapı taşının aile olduğunu söyledi. Ailenin insanları toplumsal yaşama hazırlayan bir okul olduğunu da kaydeden Taştepe, ailenin temelinde taşların sağlam olmasının önemine dikkat çekti. Ailenin ülkemizde ve dünyada evrensel bir kurum olduğunu da hatırlatan Taştepe, yapılan araştırmalar neticesinde ailelerde kültürel, ekonomik, sağlık ve hukuksal sorunlar nedeniyle dünyada meydana gelen evliliklerin yüzde 45'in de boşanmaların yaşandığını kaydetti. Taştepe, aile eğitim programlarının bu kapsamda önemli yere sahip olduğunu da vurguladı.

        Daha sonra Hatay Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinde görevli İzman Sosyal Çalışmacı Cemile Güvercin Sayın, "Aile Eğitim Programı" konulu konferans verdi.

        Konferans sonunda Aile ve Sosyal Politikalar Adana İl Müdürlüğü tarafından aile eğitim programı kapsamında hazırlanan görsel tabloların sergisi gezildi.

        (EMR-Y)

        13.03.2017 13:53:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler