Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Birecik'te Mehmet Akif Ersoy anıldı

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 96. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla program düzenlendi.

        Birecik Kaymakamlığının himayesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Enver Nebiha Karaata Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa, Kaymakam Kadir Perçi ve eşi Fadime Perçi, Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Çakmak, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Atakan Alper, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Yener Umul, İlçe Emniyet Müdürü Cafer Sadık Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tavacı, AK Parti İlçe Başkanı Müslüm Kaynarpınar ile öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

        Ali Rıza Karaata Anadolu Lisesi ve Birecik Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan anma programında öğrenciler, günün anlam ve önemine vurgu yapan kompozisyonlar ve şiirler okudu. Öğrencilerin sunduğu Mehmet Akif Oratoryosu ile devam eden programda, Türk Bayrağı ve Atatürk portresi ile sahneye çıkan minik öğrenciler, katılımcılardan büyük alkış aldı.

        "Milletimizin en kıymetli ortak değerlerinden"

        Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, ülkenin zorluk içerisinde olduğu bir dönemde, İstiklal Marşına "korkma" diye başlayan Mehmet Akif'in, milletin cesaret ve motivasyonuna büyük katkı sağladığını belirterek, "İstiklal Marşı sıradan bir şiir veya marş gibi okunmamalı. İstiklal Marşının her mısrasını anlayarak, kavrayarak ve görevler çıkararak okumalıyız" dedi.

        Geçmişle geleceği buluşturan İstiklal Marşının, Türk milletinin en kıymetli ortak değerlerinden biri olduğunu ifade eden Pınarbaşı, "fikirleri, idealleri ve asil duruşuyla kendinden sonraki nesiller için önemli bir ilham kaynağı olan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımız başta olmak üzere eserleri ve fikirleriyle her zaman saygıyla anılacaktır" ifadelerini kullandı.

        Dereceye giren öğrencilere ödül verildi

        12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 96. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin de ödüllendirildiği programda, şiir dalında üçüncü olan öğrenciye hediyesini Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı verdi. Program, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

        (BB-OE-Y)

        13.03.2017 14:32:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler