Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan:"Avrupa Türkiye'nin gelişmesinden ve zenginleşmesinden korkuyor."

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Okmeydanı Fatih Sultan Caddesi'ndeki esnafla kahvaltıda bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, bazı Avrupa ülkelerinin son zamanlarda Türkiye'ye karşı sergilediği olumsuz tutumun 16 Nisan referandum süreciyle ilişkili olduğunu belirterek, "Türkiye hızlı karar verebilen bir ülke olursa yapacakları yatırımlarla 20 yıl sonra bunları kimse durduramaz diye korkuyorlar. Yani işin özeti Türkiye'nin gelişiminden çekiniyorlar." dedi.

        Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı Fatih Sultan Caddesi'ndeki esnafla kahvaltıda bir araya geldi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ve AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş da katıldı. Fatih Sultan Konağı'nda gerçekleştirilen kahvaltıda vatandaşların talep ve önerilerini dinleyen Başkan Demircan gündeme ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

        "İşin özeti Türkiye'den korkuyorlar"

        Son zamanlarda bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye karşı sergilediği olumsuz tutumun 16 Nisan referandum süreciyle ilişkili olduğunu ifade eden Başkan Demircan, "Bugün Türkiye'nin bir iç meselesi olan referandum sürecinde taraf tutuyorlar. Çünkü Türkiye hızlı karar verebilen bir ülke olursa yapacakları yatırımlarla 20 yıl sonra bunları kimse durduramaz diye korkuyorlar. Bizi Avrupa birliğine niye almak istemiyorlar? Çünkü Avrupa'nın yatırımcıları Türkiye'ye gelecek, yatırımlar hızlanacak. Bu yatırımlarla da Türkiye daha da zenginleşecek ve Avrupa'yı fethedecek diye korkuyorlar. Bu yüzden bizi Avrupa birliğine almıyorlar. Yani işin özeti Türkiye'den korkuyorlar." dedi.

        " Biz insanız, insanlık vazifemizi yerine getiriyoruz."

        Başkan Demnircan, Türkiye'nin gelişmeye açık bir ülke olduğunu da belirterek, "Çünkü biz gelişmeyi seviyoruz, çalışmayı seviyoruz. Yeniliklere açığız ve yapacak çok işimiz var. Tüm bunları yapabilecek genç nüfusumuz var. Bugün Avrupa durdu. Nüfusu yaşlandı, bencillik hat safhada. Bizdeki gibi bir aile kültürleri yok, kimse başkasının sorumluluğunu almak istemiyor. Bu bencilliklerinden dolayı bizim Suriyeli kardeşlerimize yaptığımız yardımın nedenini anlayamıyorlar. Biz insanız, insanlık vazifemizi yerine getiriyoruz bu anlayamıyorlar. Tabi bunu tüm Avrupalılara mal edemeyiz. Ama Avrupalı yöneticilerin birçoğunda bu zihniyet var." şeklinde konuştu.

        (EY-BA-Y)

        13.03.2017 15:06:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler